30 Haziran 2011 Perşembe

Bronzer Nasıl Uygulanır? Doğru Renk Nasıl Seçilir?

Sıcakların geldiği şu günlerde hala tatile benim gibi gidemeyip bronzer'la idare edenlerdenseniz sizlere bronzer konusunda bazı ipuçları vermek istiyorum;
  • Cildinizle doğru eşleşmeyi bulmanız için cilt tonundan 1 ton yada 2 ton koyu rengi bulun. Çok koyu renk seçerseniz pis/kirli bir görünti ortaya çıkacaktırL( ( Bende bir zamanlar tenimden çok koyu bir bronzer almıştım sanki kömür pisliğinden çıkmış gibi olmuştum!!!)
  • Cildiniz light-medium tonlarında  ise honey/golden tonlarını deneyin. Turuncu pembemsi bronzer’lardan uzak durun. Yıllar yılı pembe sevdim, allık fondöten ne bulduysam pembemsi tonları seçtim ama inanın doğal tonlar her zaman daha güzel duruyor, bronzerda da aynı şekilde sarımsı altınımsı tonlar çok daha doğal duruyor.
  • Schimmer  tarzı yoğun ışıltılı bronzer’lardan uzak durun. Yüzdeki  tüm kusurlar, çukurlar, girintiler, çıkıntılar  ne varsa ortaya çıkıyor. (Mübarek cildiniz sanki engebeli off-road arazi gibi gözüküyor, ama tek farkla simlere bulanmış arazi:)) Soft matte finish  ürünler yada illa parlaklık istiyorsanız natural glow olanlardan alın. Yukardaki Kim Kardashian'dan neyim eksik bende ışıldamak istiyorum diyorsanız ışıltıyı bronzerdan değil schimmer'dan sağlatın. Mesela dediğim gibi mat efekt veren bronzer kullanın, daha sonra gülümseyin ve gülerken elmacık kemiğinizin en çıkık kısmına gülmeniz bitmeden!!:) parlatıcı/schimmer 'ınızı fırçayla hızla dokundurun. Bu işler ince işler, sakın parlatıcıyı tüm yanağınızda dolandırmayın çok fena parıldak olursunuz benden söylemesi..:)
  • Sıvı, krem yada jel formunda olanlar kuru ciltler için iyi, yağlı ciltler içinse pudra formunda olanlar tercih edilmeli. Zaten çoğunlukla pudra formda olanlar tercih ediliyor.

Bronzer Nasıl Uygulanır?
Aşağıda sizlere ünlü Make up artist Beau Nelson'un bronzer uygulama videosunu ekliyorum. Maaşallah model kızımızın bebek gibi kadife cildinde bronzer nasılda kaymış öyle..:) Kızda ne vurdumduymaz bir tip sakızını çiğniyor bir yandan!! Adam kızın renksiz kireç suratını resmen capcanlı bir hale getiriyor, yatıp kalkıp dua edeceğine şu kibire bak şaştım doğrusu!!! Nelson abimiz bir fırça hareketiyle sanat yapmış resmen!! Kullandığı ürünler: Calvin Klein bronzer, Nars Blush-Orgasm allık. Dikkat edeceğiniz ana kural göz çevresi ve ağız çevresine bronzer kullanmamak (zamanında sevgilimle buluşmadan önce ağız çevresine fırçanın biranlık dalgınlık sonucu kaymasıyla, bütünlük olsun diyerek yanlış bir uygulama sonucunda top sakallı yakışıklı bir erkeğe dönüşüvermiştim  aman dikkat!!!)
Birde ben tam Nelson abi gibi uygulamıyorum, yuvarlak büyük bir fırçayla 2 yanak + alın ortasına uyguluyorum büyük daireler çizerek. Daha sonra pembe allığımı sadece göz altındaki elmacık kemiğinin üst kısımlarına uyguluyorum. Bu sırrı bir kadın dergisinde okumuştum, güneşte yeni yanmış gibi oluyorsunuz ssssüpperrrrr, top sakallı erkekten eser kalmıyor bu uygulamayla, biranda güneş tanrıçasına dönüşüyorsunuz vesselam :))))
LAME



3 yorum:

  1. ne kadar vurdumduymaz okumusum bu postunu meger. baksana yorum bile yapamamisim. super anlatmissin yine. bir tavsiye.. yeni baslayanlar icin makyaj tavsiyeleri yapabilirsin benim gibi gec kalanlar icin de super olur.

    YanıtlaSil
  2. Canım beğenmene sevindim postu, bende yeni öğreniyorum sayılır,bu postu yabancı bir kaynaktan edindiğim bilgilerle yazmıştım, ama youtube videoları kesinlikle çok işe yarıyor...Sen mi yapamayacaksın???Senin gibi resim kabiliyeti yüksek biri alasını yapar, unutma bizler resim becerimizden dolayı şanslı gruptayız:)) Yalnız millet aşmış mesela bir ton koyu pudrayla tombik yanaklarına kontür verenler, kalın burnunun ortasına hat çekip inceltenler vs vs neler neler var.Bu işin sonu yok çok zevkli:)))))

    YanıtlaSil
  3. bu gün hiç bronzer kullanmaktan haberim yokken gittim the balmın bronzerını aldım :) ama bu video sayesinde artık kullanabileceğim :) çok üzülmüştüm aldığıma ama iyiki almışım teşekkürler

    YanıtlaSil

Çok Kıymetli Yorumlarınız...!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...