5 Nisan 2012 Perşembe

Dukan Diyeti Hakkında Herşey!!!: Mucizevi Bir Şeymiş!!!!!!!



Kızlarrrrrrr çok ama çok müjdeli dahi bir fikirle daha karşınızdayım!!!!

Amerika'yı yeniden keşfetmedim ama müthiş bir buluş bulmuş gibi heyecanlıyım!!!!:)

Dukan diyeti!!!

Öncelikle neden diyete başladığımı kısaca anlatayım, kış boyu 3-4 kg almıştım ve ne yazıkki annemden genetik gelen birşey kardeşlerim ve ben göbeklenmeye müsaitiz, nasıl bir dna kromozomuysa artık bacaklarım çıta,asla kilo almaz, ama azcık dikkat etmesem göbeğim hemen çıkar:((((Kışın bu göbek olayı yüzünden belde daralan kıyafetler giyememeye başlamıştım, geçenlerde Ankara'ya gittiğimde kuzenimle görüştüm. Felekten bir gün çalıp Park caddesine gidecektik:) Kuzen eskiden 36 beden giyerken çocuk sonrası biraz yerleşik kiloları olmuştu ve özellikle bel bölgesi kalınlaşmıştı...Spora falan gitmişti fakat işe yaramamıştı, kuzenle buluştuk birde ne göreyim, 36 beden kısacık bir şort giymiş, göbek düzlüğü bırakın içe kaçmış!!!!!İnanamadım, yüzü ufalmış, iyice güzelleşmiş tam taş gibi olmuştu anlayacağınız!!!!Birde işin en güzeli başta protein ağırlıklı beslendiği için kas kitlesi artıyor ,vücut sıkılaşıyor.Normalde yanlış diyetlerde vücut inceliyor fakat her bir yer pörsüyor, etler sarkıyor (böööö bende ne kötü anlattım yahu, iğrendim birden:)) bu diyette ise sıkısıkı oluyorsunuz, yüzünüzde göçmüyor!!!
(**Birara Karatay diyetini uygulamaya çalıştım, kilo falan veremedim bunuda dip not olarak ekleyeyim, fakat düzenli uygulamadım)

"Kuzen dedim ne yaptıysan hemen sırrını bana veriyorsunnnn"!!!"Çabuk söyle" diye kıza baskı yaptım meğersem sırrı Dukan Diyeti imiş...Ve bende onun o halini görünce kafaya koydum hemen diyete başlayayım dedim, kuzen internettenokuyup başlamış fakat ben pipirikli bir insan olarak "ya hep ya hiç" felsefesiyle kitabını tam olarak okumadan başlamama kararı aldı, geçen hafta kitabı hatim ettim ve nihayet bu pazartesi başladım..

Diyet öncesi 59,1 kg'dım (hayatımda ilk 59 olmuşum zaten rakamı görünce dehşete kapıldım buna son vermek istedim) Boyum ise 1.68 cm (canım babacım kızım sen 1.70 sin sorana öyle söyle diyor ama gerçek bu:)).

Üniversitede en zayıf hallerimde 51-52 kg idim, fakat son yılların ortalamasına bakacak olursam benim için en ideal kilo54 kg. 54-55 kg kiloda gayet iyi gözüküyorum...O yüzden hedefim 5 kg vermek ve bölgesel olarak karın kısmındaki yağlardan kurtulmak..

Kitabı okuyunca Pierre Dukan amcama saygım cidden çok arttı, diyetim başarılı olsun, tüm dualarım Dukan amcama olacak:)

Diyet 4 evdereden oluşuyor;çok kısa özeti budur;

1. Atak evresi (saf protein diyeti, 2 kaşık yulaf kepeği), 5+5 /1+1/ 2+5/
2. Seyir evresi ( saf protein+ protein sebze diyeti, 2 kaşık yulaf kepeği) 5+5 /1+1/ 2+5/
3.Güçlendirme evresi (normal diyet, 2 kaşık yulaf kepeği,haftada 1 gün saf protein diyeti) (verilen kilo x10 gün)
4.Koruma evresi (haftada bir saf protein diyeti, 2 kaşık yulaf kepeği) (ömür boyu!)

Bu diyette aslında yandaş bulmak çok önemli, neyseki iş yerimden boyu ve kilosu aynen benim gibi olan sevdiğim bir arkadaşımda çok kararlı olduğunu söyleyince beraber başladık..Filiz cim tamamen kendini bana bıraktı, ne kitap ne internete baktı, ben ne dersem oda aynen uyguluyor:)Diyetisyen gibi hissettim kendimi, ne zevkli işmiş bu arada..

1. Atak evresi: Öncelikle bu evrelerin kaç gün yapılacağı çok önemli..10 kg dan fazlanız varsa 5 gün sadece protein yiyebileceğiniz atak evresi ve ardından 5 gün seyir evresi yani protein +sebze yemeniz gerekiyor.

Benim gibi 5 kg yada azını verecekseniz fazla kilo fazlalığınız yoksa 2+5 uygulayabilirsiniz. Yani ben  pzt ve salı atak evresi diyeti yaptım, dün ve bugün ise şükürler olsunki seyir evresine girdim!!! Domates yiyebilmek ne güzel şeymiş yahuuu:(

Atak evresinde neler yiyebilirsiniz? ==> et,yumurta,az yağlı süt, az yağlı yoğurt, az yağlı peynir,yulaf kepeği
Ben atak evresinde neler yedim?

Sabah: 3 yumurta (tekinin sadece beyazı), beyaz peynir, çay

Öğlen : ızagara tavuk yada biftek, cola light, 1 kaşık yulaf kepeği kattığım bir kase az yağlı yoğurt

Akşam: Ekmek koymadan yaptığım köfte (sadece baharat katıyorsunuz çok kolay:) yada tavuk yanında 1 kaşık yulaf kepeği kattığım bir kase az yağlı yoğurt

****Dikkat edilecek kritik noktalar:

1.Günde en az 1,5 lt su içeceksiniz (yoksa fazla et yemekten dolayı yani protein alımından  dolayı vüzutta ürik asit birikebilir karaciğere zarar verebilir) Ben 2 lt den çok içiyorum, inanırmısınız protein yemek insanı susatıyor, kendimi zorlamadan su içebiliyorum!

2.Yulaf kepeği 2 çorba kaşığını geçmeyecek. Burda önemli bir husus daha var ki internette bu diyeti anlatanlar yazmamış, sadece kitapta yazan bir ayrıntı ki bence çok önemli; eğer ilaç kullanıyorsanız yulaf kepeği aldığınızda ilacı barsaklarda tutuyor yani dissolüsyonu bozuyor, kısacası emilimini zorlaştırıyor.Düzenli ilaç kullanıyorsanız yulaf kepeğini yedikten en az 1 saat geçtikten sora ilacınızı alın..

3. günde 20 dk yürüyüş yada koşu gibi egzersiz yaparsanız daha çabuk hedeflediğiniz kiloya ulaşırsınız ve zorlayıcı atak evresini tekrar etmekten kurtulursunuz!!!

Arkadaşlar diyetin başında 1. atak evresi sonrasında  bir baktım 57,7 kg olmuşum, dün tartıldım 57 kg olmuşum:)

Ve en güzeli belim inceldi, bir baktım göbeğim nasılda inmiş, sabah Filiz'de dar bir kıyafet giymişti, bir baktım onunda beli epey incelmiş, göbek kalmamış!!!!Şuan dar elbiselerim eminim yakışacak, birtane favori skinny jean im var artık sıkıyor diye giyemiyordum, dün denedim,  bir baktım giyebiliyorum!!!!Allahım inanamıyorum !!!Pierre Dukan'ım sağol be yaaaa!!!!Allah razı olsun senden !!!!!

Yalnız bu diyet olayları sağlığı bozabiliyor, abartmamak lazım, bizimki tam anlamıyla olmayacak, yani atak ve seyir evresini sanırım haftaya devam ettirmeyeceğiz, yada 54 kg a inmessem 1 hft daha uzatabilirim. Normalde kilolu insanların 5+5 yapmaları gerek, ve istedikleri kiloya gelene kadar atak+seyir devam edecek. Yani ekmek yok, meyve yok birazcık zorluyor fakat işin en sevdiğim kısmı et,tavuk vs protein yediğinizde acıkmıyorsunuz...inanın normalde ben açlığa dayanıksızımdır, öğün falan atlayamam yani.

Kitapta yazmıyor ama iş yerinde 2 çocuğu olan bilinçli bir bayan var oda Dukan yapmış şuan zayıf birisi, bize bu diyetin insan hayatı boyunca 2 kez yapılabildiğini söyledi.Aslında 2 hakkımın tekini böyle azıcık kilo fazlama kullanmamam daha mantıklıydı fakat tam anlamıyla zorlayıcı yapmayacağımız için birşey olmayacağını düşündük...5+5 yapsak 1 ay yapsak ve atıyorum 10 kg versek 10x10= 100 gün kadar güçlendirme evresi yapacaktık ve bu tam anlamıyla Dukan diyeti olacaktı...Bizimkisi normal diyetin az kilolulara uyarlanmış hali ve farkı görebilmek cidden çok güzel...

Şimdilik bu bilgileri veriyorum, diğer evreleride sonraki postlarımda detaylandıracağım, her tip sorunuzu yanıtlayabilirim, dediğim gibi konuya oldukça hakimim:)))

Bu diyet hiçte mantıksız değil benim mantığıma çok ama çok yattı, zaten bir ara bir Victoria secret meleğinin röportajını okumuştum defile öncesi bir hafta kadar sadece et yediğini ekmek vs yemediğini yazıyordu...Zaten istediğim kiloya gelince gayet dengeli besleneceğim, insanlar protiferolleri
Yazın plajda hiç bir fazlalığım olmayarak salınacağım günleri hayal ediyorum peheyyyyy !!!!Fit olacağım en sonunda oleyyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!!Müjdemi isterimmmmm, incecik olmanın yolunu buldum ahaliiiiii!!!!

son postumda tehlikelerinden bahsettim okuyun arkadaşlar!!!!!!









14 yorum:

  1. Tam da aradığım bilgiler işte:) Ellerine emeğine sağlık canım.Ne olur benide yönlendir.Bu diyet hakkında herhangi bilgim yok.Kitabı almalımıyım.Vermem gerek 5 kilo var.Seninim :)

    YanıtlaSil
  2. ahh ben de fena heveslendim. öyle çok kilo problemim yok, benimkisi bölgesel :s karın bölgesi :) spor için wii almayı dusunuyordum ama sadece göbegımden gıdecekse dukan niye olmasın :)

    YanıtlaSil
  3. @chichommakeup canım 5 kg fazlan varsa işin kolay:)Aynen benim gibi yapabilirsin, 2 gün atak, 5 gün seyir.Yani mesela pzt ve salı sadece yazımda bahsettiğim gibi protein yiyorsun, sabah yumurta ve beyaz peynir, öğlen ızgara etler, ara öğün peynir/yumurta/ayran/yoğurt seçeneklerinden biri olabilir ve akşam yine et!!kesinlikle domates dahil hiçbir sebze yenmiyor..Amaç vücudu şaşırtmak atak yapmasını sağlamak:) Seyir evresinde yani 5 günlük süreçte buna sebzeler ekleniyor. dukandiyetim.com adresinde yenilebilecek yiyecekler mevcut, yine kafana birşey takılırsa yardım ederim hiç merak etme, o sitenin içeriği çok iyi ,kitabı oku yada okuma demem yanlış olur, doğru uygulaman önemli,ben tüm kritik noktaları vericeğim burda sizlere, sevgiler

    YanıtlaSil
  4. @gamze dukanda enteresan özellikle yağlar gidiyormuş, ben plates yapıyordum eskiden oda çok faydalı,ama bırakınca yine yağlanıyor insan, dukanla işe son noktayı koymak istiyorum, kas kitlemi arttırırsam ilerde kolay kolay kilo almam diye düşünüyorum...Yapmak istersen destek olurum canım

    YanıtlaSil
  5. Canim süper bir anlatim olmus, bak bende heveslendim simdi, süpersin! Bencede fazla kilolardan kurtulmanin zamani gelmiste geciyor bile! ; )

    YanıtlaSil
  6. Dukan diyetini sağlıklı bir düşünme yapısıyla uygulamışsınız sayın yazar. Burayı okuyanlara bi hatırlatmam olacak: çok miktarda kilo vermek isteyenlerin insülin direncini kırmadığı için Dukan da geçici bir çözüm. Geçen ay beslenme biyokimyasında bunu tartıştık, hocamız Karatay diyetini önerdi- 'çok' miktarda fazlası olanlara tabi.

    YanıtlaSil
  7. tebrikler şekerim azmine hayran oldum:)))
    sevgilerr...
    ozlemtuana.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. lame ve dore ; gozumu kararttım baslıyorum ben bu dukan diyetine. ilk adım olarak yarın kitabını alıp okuyacagım. 2-3 kılo fazlam oldugu için diyete haftasonu başlarım, atak evresını cumartesı ve pazar hallederim, hafta içi de sebzelerın serbest olacagı seyır evresıne gececegım için ofiste çok da sorun olmaz herhalde :)olmadı anaokul cocukları gıbı beslenmemı yanımda gotururum noolcak :)

    azıcık bir fazlam var o da hafif kavun kıvamına dönen göbüş :)

    ahh bu sefer feci gaza geldim :)

    YanıtlaSil
  9. Off canım ya, 5 iyiymiş benim en az 8 kilo vermem lazım daha başlamadım bile üstüne üstlük geçen seneden beri koruduğum kiloma son 1-2 ayda 2-3 kiloda kattım. Ben de şimdi gaza geldim ama kafamda karıştı. Buna mı başlasam Karataya mı bilemedim, o benim için daha doyurucu sanırım :)

    YanıtlaSil
  10. @vivam haydi hepimiz gaza gelelim yazı fit geçirelim tatlım!:)

    @gasilhane konu kritik olduğu için okuyanları yanlış bilgilendirmek istemedim, sağlıkla ilgili detaylarıda verdim.zaten çok kilo vermek isteyenler hormonal kaynaklı mı?insülin direnci mi?Önce sağlık kontrolünden geçip sonra doktorlarının onayıyla bu tarz diyetlere başlasınlar..

    @ozlemtuana canım ben fena gaza gelirim ama sonra uygulamada çabuk sıkılırım...Hafta sonu kaçamak yaptım mesela:( Olsun yapabildiğim kadar azmedeceğim...sevgiler:)

    @gamze gaza getirdiysem ne mutlu bana!2-3 kilo fazlan varsa ohooooo işin çok kolay, haftada 2 gün atak geri kalan günleri normal diyet bile yapsan olur, kitabın bir yerinde bahsetmiş senin gibi olanlar için bu şekilde bilgi vermiş Dukan amca.. Şu göbekler bir kaslansa yaaa, kavun ayva göbek falan istemiyorum ben, ortada oluk oluyor ya, dümdüz böyle çok güzel gözüküyor:((( haydi gazlan canım sende gaza gel yaza fitiz fitttt!!!!!

    @sevdas canımcım verirsin 8 kiloda ne var, benim kuzen çok daha fazla verdi, gençsin sonuçta ben 5 vermeyi planlıyorum sen 8 vereceksin çokta fark yok, haydiiiiiii başla senddeeeee!!!Karatay işe yaramadı bende, ama tam uygulamadım sen bilirsin, ama başlada hangi diyet olursa olsun başla yeter ki!!!:)))

    YanıtlaSil
  11. Öyleee güzel yazmışsın öyle ikna edici yazmışsın ki ben de 1.63 boyundayım 59 kiloyum vermem gereken 5 kilo var ve her yerim zayıf inanılmaz göbeğim var :( Bugün önce yulaf kepeği bulaya gidiyorum yarın da hemen diyete başlıyorum.Çok teşekkürler tüm evreleri paylaşırsan çok sevinirim ;)

    YanıtlaSil
  12. merhaba.. sırf bloğun için hesap açtım :) bende baslicam ama kafam karıstı lütfen yardımcı olur musun :(

    YanıtlaSil
  13. merhaba sırf blogunuz için kaydoldum.. :) bende baslicam acil hemde ama kafam karıstı yardımcı olur musun :(

    YanıtlaSil
  14. Çok memnunun ben 4 aydır bu diyeti uyguluyorum, güzelliğim değişti daha sağlıklı hissediyorum cidden dukan diyeti ürünlerini de burada buldum tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil

Çok Kıymetli Yorumlarınız...!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...