5 Şubat 2012 Pazar

Parfüm Dosyası: Lame'nin Tüm Parfümleri-2


Evetttt parfümlerimin devamı bu yazımda. Geri kalanlarıda özelliklerine göre grupladım;

Üstteki fotoğrafta gördüğünüz parfümlerde en sevmediklerim, soldan başlıyorum anlatmaya;
7. Gianni Versace-Versus: Annemin allerji sonrası bana verdiği bir kokusu. Berbat bir koku artı bana ağır geliyor pek sıkmıyorum. (Ayıptır söylemesi bu kokuyu en çok eskiden sigara içtiğim yıllarda, gizlice sigara içerken annem gelirde kokuyu alırsa diye kamuflaj için odaya sıkıyordum, öyle öyle dibine gelmişim:))

8. Dune- Christian Dior: Annemin allerji sonrası bana verdiği bir koku daha! Christian Dior fakat koku hiç benim tarzım değil, çok ağır...Sanki bu koku bana kürklü yaşlı kadınları anımsatıyor psikolojik olarak:) Şişesi güzel dekoratif amaçlı duruyor işte öylece.:)



Bunlarda tazelerim:) Sağdaki maviden soldaki yeşile;

9. Davidoff Cool Water: Çok hoş fresh bir koku fakat itiraf etmek gerekirse kendime parayı veripte gidip bu kokuyu almam. Daha farklı birşeyler alırım. Bunu sevdiceğim hediye etmişti, bir kokladım kolonyamsı çok taze bir koku...Tam yaza uygun, kendim çok aşırı beğenmesemde onun için arada bir sıktım zamanında..
10. Naturelle -Yves Rocher: Davidoff gibi fresh kokuları sevdiceğimin beğendiğini anlayınca bende fresh kokuları beğenmeye başladım nedense ve yeni fresh koku arayışına girdim:)  Naturelle'yi keşfetmeden önce  Elizabeth arden Green tea denedim, Naturelle'ye çok benziyordu ve inanılmaz taze limonsu hoş bir kokuydu fakat en kötü özelliği çok kalıcı olmayışı idi, kullanınca şişesi çok özellikli olmadığı için çöpe attım o yüzden resmini koyamadım. Sonrası Yves Rocher Naturelle'yi keşfettim ve "tamamdır fresh kokuda son nokta budur! " dedim:)Hem kalıcı, hem çok ama çok hoş bir koku, ekşimsi mi desem, limonsu mu tarif edemiyorum ama Yves Rocher mağazasında bir deneyin eminim beğeneceksiniz.Green tea ve davidoff taki eksiklik sanki  bu kokuda tamamlanmış özellikle green tea 'ye aşırı benziyor ama çok daha güzel bir koku. Şişesini de çok beğendim, gök kuşağı gibi:)Tam bir fresh yaz kokusu ,bu yazda yine çokça sıkacağım bu kokuyu!!:) (şişemin 2/3 ü duruyor hala :)))


Gelelim en baş taç'larıma:)); kışkırtıcı, afrodizyak ve kadınsı kokularıma:))) Soldan sağa anlatıyorum;

11. Tendre Poison-Christian Dior:  İşte bu kokuya tam anlamıyla ba-yı-lı-yo-rum!!!! Bu kokunun şöyle bir hikayesi var bende; çok eskiden ben dershaneye giderken bir arkadaşım Cosmopolitan dergisi getirmişti biz kızlar dergiyi inceliyorduk, kız birden poison reklamı olan sayfayı gösterdi ve sayfa inanılmaz kokuluydu, öyle aromalıydı ki dergiye sinmişti koku..Kız sayfaya bileğini sürte sürte eskitmişti:)) Kız kokuyu öyle çok beğenmişki bize gösterirken bile hala sayfaya yumulup kokluyordu:)))Bende herkes gibi kokuyu aşırı beğendim ve bir gün almak üzere kaydettim:)) O sıralar yaşım bu kokuya uygun değildi çünkü biraz ağır bir koku ve ilerde bir gün almayı kafama koymuştum. Neyse günlerden bir gün babam bir yurt dışı görevinde duty free den anneme hediye olarak bu kokuyu getirmez mi!!!! Şok oldum şok!!! Bingo!!! Zaten  o dönem ne hikmetse :) annemin makyaj aynası önündeki tüm malzemelerini incelemeye ve karıştırmaya aşırı meraklıydım birde bu parfüm gelince paso girip girip koklamaya başladım:))) Koku bitmesin diye kapaktan kokluyordum:))) Neyse annem sadece özel gecelerde sıkıyordu ve koku bitmiyordu aşırı göz koymuştum hacılamak istiyordum ki annemde allerji çıkınca bu koku da bana kısmet oldu:))))))))))))) Kıymetlimdir bu koku, bende zaten biraz ağır olduğu için günlük sıkmıyorum fakat iddialı olmak istediğim günlerde mutlaka bunu sıkıyorum.. Kokuyu tarif edemiyorum çiçek kokusu değil, odun kokusu değil, fresh kolonyamsı hiç değil !!!!Ne desem sizlere, işte kadınımsı kokuyor yaaaa!!!!Resmen afrodizyak, çekiyor koku kendisine!!!!Duyduğuma göre ünlülerden Deniz Akkaya hipnotik poison müptelasıymış ama ben bu yeşil şişeyi ondan daha çok seviyorum süper ,süper , süper!!!!!!!!!!!
12. Emperio Armani-Remix: Güzel, çekici bir koku daha:) Bu kokuyu da sevdiceğim hediye etmişti, hani angel kokusu var ya çoğunuz biliyorsunuzdur hoş bir kokudur ama birazda boğucudur aşırı şekerli gelir bana...Bu koku sanki Angel'a başka bir koku eklenip şekerliliği azaltılmış ve çok daha sofistike bir koku çıkmış hali gibi! O kadar afrodizyakki anlatamam, neyseki tenime ağır durmadı, kesinlikle başarılı bir koku tavsiye ederim.
13. Amarige de Givenchy:  Şimdi farkettim önceki parfüm post'umda bu kokuyu anlatmışım!

Gördüğünüz üzere gayet maymun iştahlıyım o kokudan öbür kokuya geçip geçip duruyorum, bu arada para harcamamak için parfüm pan project olayına girdim:)) Yavaştan hepsini bitirip asıl istediğim kokulara geçiş yapacağım, artık o kokularıda başka bir postta yazarım:)))

6 yorum:

  1. davidof cool water bence de püffff bir parfüm
    ben de sevmemiştim

    YanıtlaSil
  2. Parfüm Pan´inda basarilar dilerim canim, bende daima bir tane bitirmeye calisirim, sonra yenisini alirim, yine bitirmeye calisirim, bu böyle gidiyor : D

    YanıtlaSil
  3. bende her kokuyu başkasında beğenirim kendimde beğenmem. şimdide bir kokuya taktım kafayı ben sıkınca cok ağır geliyor baskasında duyunca takip edesim geliyor. Su sıralarda parfümlerde süper indirimler var duyrulur.Malum sevgililer günü.

    YanıtlaSil
  4. @kovakadınıyımben bazı kokular bir dönem sebepsiz yere popüler oluyor sonra sönüyor, cool water içinde aynı şeyi söyleyebilirim!

    @viva ne olacak bu halimiz yaaa? Parfüm pan projem biraz hayal gibi ama en azından yaza kadar kendimi tutayım:)

    @İlke evet bende de bazen öyle oluyor, bende yakışmıyor başkasında güzel geliyor, birazda psikolojik heralde bazen kendi tenimde beğenmiyorum arkadaşıma koklatıyorum o beğeniyor falan.Dediğin gibi sevgililer günü diye YKM lerde boyner lerde ganimet kofre'leri dizmişlerdir bizlere:)) Saldırın saldırın saldırın!!:)))

    YanıtlaSil
  5. Canım yaa ne kadar çok parfümün var, ben de bir kaç parfüm alırım ama birini bitirir diğerine sonra geçerim öyle bir hastalığım var :)

    YanıtlaSil
  6. @Sevdacım en güzeli seninkisi ben maymun iştahlıyım işte:(( En çok istediğim şey bana ait bir imza parfümüm olması ve uzun yıllar o kokuyla özdeşleşmem, imza parfümü arayışıyla o daldan öbür dala atlayınca bu mümkün olmuyor işte:(

    YanıtlaSil

Çok Kıymetli Yorumlarınız...!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...