15 Şubat 2012 Çarşamba

Magic Laverag Denemesi ve Sonuç??


Aslında ilk Magic Laverag yazım çok ilgi çekmişti ve bana hem siparişim hem de kullanımı ile ilgili birçok soru gelmişti fakat tembelliğim sonucu yazmak ancak bugüne kısmet oldu...Sizlere ilk  Magic Laverag yazımda bu bigudi seti ve kullanımıyla ilgili detaylı bilgi vermiştim fakat kendi uygulamamı yazamamıştım...Zaten kendim çözene kadar akla karayı seçtim:)) İlk 2 denememde resmen kafayı yedim, o kadar nefret ettim ki bu setten banyo dolabımın en dip köşesine kaldırdım. Bu 3. denemem ve blog okuyucularımın hatrına bir kez daha deneyeyim ve fotolayım dedim, sonuç ne olursa olsun!!!!Bilmeyenler için kısaca anlatayım, bu bigudi seti ile saçınıza zarar verecek maşa,fön gibi uygulamalar yapmadan süper buklelere kavuşuyorsunuz. Youtube videoları coşmuş durumda adamlar o kadar hoş bukleler elde ediyorlar ki....Ben Ebay'den orjinali Curlformer yerine çok daha ucuz olan muadili Magic Laverag'dan sipariş vermiştim..Birde saçım uzun diye 2 kutu sipariş verdim, aslında hiç gerek yokmuş çünkü  saçım pekte gür değilmiş 4-5 bigudiyle halloldu benim saçım:(
Gelen kutuda spiral şekli garip bigudiler ve üstte resimde gördüğünüz devasal tığ geliyor..:)Hani annelerimizin bize çeyiz ördüğü tığlar var ya onun kafa koparanı:))) Çinliler güzelleşmeye çalışan bayanların başına nasıl çorap öreriz diyedüşünmüşler taşınmışlar ve işte bu Çin eziyeti seti icad etmişler:((
Evettt gelelim kullanılmasına;
1.Banyodan çıktıktan sonra nemli saçlarınızı tarıyorsunuz.
İsterseniz her tutama sprey sıkarak yapın tutması için, ben önceki seferler yapmadım, bu sefer saç spreyi kullandım ama sonuç yine pek bişeye benzemedi:((
2. Dev tığımızı spiral bigudi ortasından geçiriyoruz. (Bu tığ 2 parçanın birleşmesinden oluşuyor, ben 2 adet aldığımdan 4 parça vardı elimde fakat 2. tığım ilk denemelerimde esneyip kırıldı, çok adi bir set olduğu çok belli:(  )

3. İşte tam geçmiş hali bu (oleyyy başardım demeyin asıl zorluk bundan sonra başlıyor!)


4. Tığımızın çengel şeklindeki yuvasına saçınızı girdiriyorsunuz. (Yanlız bu işlem cidden zor, sürekli saç dışarı fırlıyor, sonra tığı bigudiden geçirmek işkenceye dönüşüyor, ilk 2 denememde öyle çok saçım koparak parçalandı ki:((( )
***Tüyo: videoları çok dikkatli izlediğimde bunu uygulayan kuaförlerin saç yuvadan çıkmasın diye saç tutamını elinde spiral şeklinde döndürüp saçı yerleştirdiğini farkettim. Ancak öyle saçlarınız kopmadan yapabiliyorsunuz (yapabilirseniz:P) resimde de dikkat ederseniz çevirerek sokmuşum saçımı.


5. Tığın çengel yuvasına doğru bigudiyi üzerinde kaydırıp saç tutamınız tam içinden geçecek şekilde tığı çektirip saçı bigudiye geçirmiş oluyorsunuz...
İşte en zor kısım bu, inanın ilk seferlerde aynı tutam saçı en az 10 dk geçirmeye çalışıyordum acılar içerisinde, her seferinde bigudiden geçmemeye inat eden bir grup saçım kafa derimle bu garip çin eziyeti sistem arasında bir yerlerde sıkışıp ben öbür saçları bigudiye geçiriyim diye inat ederken onlar kopup kopup beni acıdan kıvrandırdılar:((((Bu işlemin fotosu ne yazıkki 3 elim olmadığı için yok:))Zaten kan ter içindeydim o vaziyette görmeyin daha iyi:))
 Oysa ilk postumdaki videoyu izleyin kuaför nasılda kayıyo gibi yapıyor bu işlemi...Aslında bu işlem tığ işinde bir nevi zincir çekme işlemi:))) Tığ işini falan pek bilmemde zinciri bilirim :) Bir gün kendi saçımla kafama zincir çekeceğim hiç aklıma gelmemişti:)))))))))) Peahhhh bari sonuç çektiğim acıya değse!!!

6. Buda saçını gür sanan Lame'nin ancak kendine 4 tığ işi yapabilmiş hali!!! Hem uğraşamam hem de iri bukle istediğim için  biraz kalın tutamlarla yaptım uygulamayı.
Neyse efendim bigudiler takılıp en az 30 dk bekleyeceksiniz, ben garanti olsun diye epey bekledim, süreyi hatırlamıyorum:) (Bu arada dip boyam ne kötü çıkmuş öyle, fotoda iyice anladım, hemen gidip boyatsam iyi olacak!)

7. İlk bigudilerin çıkarılmış hali...

8. İşte berbat sonuç...!!!!!!

9. Elimle karıştırdığım halide bu...İnanın kendi saçımın jöleyle dalgalı yaptığım hali buna bin basar....Başka bloglarda süper yapıyorlar görüyorum fotoları, vidolarda keza coşuyor millet ama ben bu işi beceremedim gitti....Bendemi bir gariplik var yoksa herkes çok mu becerikli  anlamadım gitti...El becerisine güvenmeyenler almasın kesinlikle, ve benim gibi sabırsız olanlar....O gün az daha çöpe atacaktım seti, sonra dolabımın en derin kısmına koydum ve bir gün çok sabırlı ve pozitif bir anımda son denemeyi yaparım dedim...
Oysa maşa kullanmadan buklelerim olmasını nasılda istiyordum, alırken nasılda heveslenmiştim, Magic laverag mış, ben pek magic lik bir durum göremedim!!!!Magic laverag olayı uzuuuuuuunca bir süre için bitmiştir arkadaşlar....Eğer bu Çin işi seti kullanmayı becerebilen bir babayiğit varsa bana ufak tüyolarından verirse:) çok minnettar olurum!!!

20 yorum:

  1. yapmadan önce saçlarına köpük sürmeni öneririm :)
    bir de ilk hali çok yapmacık duruyor diye insanın dağıtası geliyor ve sonuç kabarık saçlar oluyor,ama saçlarını dağıtma bir süre sonra onlar düşüyor,bir kaç deneme sonunda çok beğeneceğin sonuçlar alacağına eminim :)

    ayrıca bloguma konuk yazar olarak beklerim :)
    http://luzumsuzisleruzmani.blogspot.com/2012/02/hediye-cekilisi-herkesin-bir-blog.html

    YanıtlaSil
  2. yapmadan önce saçlarına köpük sürmeni öneririm :)
    bir de ilk hali çok yapmacık duruyor diye insanın dağıtası geliyor ve sonuç kabarık saçlar oluyor,ama saçlarını dağıtma bir süre sonra onlar düşüyor,bir kaç deneme sonunda çok beğeneceğin sonuçlar alacağına eminim :)

    ayrıca bloguma konuk yazar olarak beklerim :)
    http://luzumsuzisleruzmani.blogspot.com/2012/02/hediye-cekilisi-herkesin-bir-blog.html

    YanıtlaSil
  3. Canım ben bunu kullanmıyorum tercıhım her zaman sosıs bıgudılerden yanadır ve mukemmel sonuclar alırım hatta onlarla yatar uyurum, ama sıstem aynıdır dıye bır ıkı tıyo vereyım. Oncelıkle kesınlıkle ıslak sacını sarma. Tutmaz. Saçını tamamen kurut, tara, sonra tamamına jöle ya da kopuk sur (dalgaları dagıtacaksan kopuk daha ıyı olur). bır kez de o sekılde tara oyle tutamlara ayır hem o sayede tutamlar bıgudının ıcınde rahat kayar.
    Sonra ıstedıgın kadar sardıgın sacın uzerınden uzaktan fon makınesı tut, ama yakından tutma duydugum kadarıyla bıgudıler erıyormus. Bır ıkı saat bekledıkten sonra acabılırsın canm kesın super buklelerın olur:)

    YanıtlaSil
  4. yapılışını görmemiştim.kıvır kıvır saçlar.çok mutlu.teşekkürler :)
    sevgiler.
    http://habinos.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. @lüzumsuzişleruzmanı köpüğüde çok sabırlı bir anımda deneyebilirim belki,haklısın dağıtmadan bu kadar tülük tülük değildi saçlarım dağıtınca iyice berbat oldu!

    YanıtlaSil
  6. @Tiamaria tüyoların süper,çok teşekkürler!!:) Bu magic laverag setiyle olmasada (biraz sinirimin geçmesi ve sabır kazanmam gerek:))diğer bigudilerimle önerilerini kesinlikle deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  7. @habinos benimki kötü sonuca örnek:)pekte kıvır kıvır mutluluk halleri yok anlayacağın:)Youtube magic laverag videolarına bakarsan ne demek istediğimi anlarsın, keşke bende öyle sonuç alabilseydim:(

    YanıtlaSil
  8. heheee harkasın ,
    hep gidip geldim alsammı almasammı ?
    aşırı aydınlatıcı oldu.
    hiç boşu boşuna bende kafama çorap örmeeyim zaten minnacık saçlarımın pek kıvırtılcak yanıda yok ya nneyse .
    işkence çekmişsin lakin teşekkürlerr :)tamamiyle aklımda sildim :)

    YanıtlaSil
  9. Aa sahane olmus ellerine saglik deniycem hemen:) bloguma beklerim:)


    http://zeysfashionroom.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  10. aa ne ilginç şeymiş o. yalnız dikkatimi çok uçtan yaptğın çekti. dibe yanaşırsan daha doğal olabilir sanki. bu arada senin kelime doğrulama iyice coştu, artık tek kelimede kesmiyor 2şer 2şer istiyor

    YanıtlaSil
  11. @elifinelizi bencede boşuna çorap örme kısa saça örmeside çok over dose acılı olur:))

    @zeys pek şahanelik bir durum yok ama:)teşekkürler!

    @ilkecim ben başta bigudiler saçımın uzunluğuna yetişmiyor diye 2 li yapmaya çalştım olmadı,en dibe geçirsem uçlar düz kalacak bari böyle yapayım dedim.ya şu kelime doğrulamayı kaldırmaya çok çalıştım diğer arkadaşlardanda şikayet eden oldu ama başaramadım ne yazık ki:(

    YanıtlaSil
  12. Canım ben de kullanıyorum ve çok memnunumç Ben nemli saçıma köpük sürüp sarıyorum ama bir kaç saat bekletiyyorum hatat bazen geceden sabaha. Ama sonuç harika oluyor :)

    YanıtlaSil
  13. Belki saclarini ilk önce bir düzlestirsen - fön ve yuvarlak tarakla olabilir - sonra hafif nemlendirici sürüp yapsan daha güzel sonuc olur? Cünki ben Remington aletiyle bukle yapmak istedigim zaman ilk önce sacimi düzlestirmem gerekiyor, yoksa böyle senin saclarinda oldugu gibi oluyor karmakarisik birsey ; )

    YanıtlaSil
  14. Köpükle olunca istediğin sonucu alabilirsin bence.

    YanıtlaSil
  15. Selam,
    saçların içinden çok zor geçmesinin(tabi yolunmasının) ve tığın içinden çıkmasının nedeni saç tutamlarının çok kalın alınmış olması sanırım. Benim denememde hiç sorun çıkmadı, aldığınız tutamların üçte biri kadar saç aldım her bir bigudimsiye :))

    Bir de saçlar fönlendikten sonra yapınca kuaförden çıkmış gibi duruyor(Bende kırık çok, önce kırıkları düzeltip sonra sarıyorum). Saçları bu bigudimsilerin içinden geçirdikten sonra fön tutabilirsiniz, kurumasını beklemek zorunda değilsiniz. Bir arkadaşım köpükleyip, sardıktan(ya da içinden geçirdikten) sonra fön tutuyor sonuç çok hoş ;)

    YanıtlaSil
  16. gördüğüm üzere çok kalın tutam almışsın. öyle olmaz. malesef kalın bukle elde edemezsin elindeki malzameyle. Ben saçımı yıkayıp iyice kuruttuktan sonra tutamlara fısfısla azcık su, azcık sıvı saç kremi sıkıyorum.(dipler kuru olmalı) Çok ıslatma ama. 3 saat sonra açıyorum. gece öyle yattım bi kere, kuzu gibi oluyor, iğrenç! Sabah çok erken işe gittiğim için gece yapıyorum, yatarken açıp, hiç karıştırmadan sprey sıkıp yatıyorum. sabah bukleleri açıyorum. güzel oluyor. Ürünün orjinali curlformers da iri bukle için kalın modeli var (sarı pembe renk olan) ondan olsa keşke :(

    YanıtlaSil
  17. Arkadaşlar çok tatlısınız, sırf sizin hatırınıza ince tutamlarla bir kez daha deneyeceğim. Saçı kuzu gibi olan arkadaş, tanımına çok güldüm:) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. @modagrofya bloğuma ziyaretin için teşekkür ederim:) Köpük önerini deneyeceğim!

    YanıtlaSil
  19. Böyle böyle aldanıp aldığımız, hic kullanmadığımız yada boşa para verdiğimiz neler neler var dimi:) Bloguna bayıldım yeni keşfettim tebrix :)

    YanıtlaSil
  20. @güzellikpaleti çok teşekkür ederim, almayın tabi böyle gereksiz şeyleri, benim bu yeni şeyleri deneme hevesim yüzünden ev çöplüğe dönecek yakında:(((ıvır zıvır doldu yaa:((

    YanıtlaSil

Çok Kıymetli Yorumlarınız...!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...