18 Aralık 2011 Pazar

Akne Savaşları 3-Peeling ve Kil Maskesi

























Arkadaşlar akne savaşım gördüğünüz üzere durmaksızın devam ediyor....Unutanlara söyleyeyim bunlar ergenlik değil yetişkin aknesi:(((( Bu sefer  gariptir özellikle çene hizamdan kulak altıma kadar olan kısımda çok çıkmakta...Hani çember sakallı erkekler var ya işte o çemberin olduğu bölgemde çıkıyor...Aman yanlış anlamayın kıl değil sivilce çıkıyor...:)))Birde bazen böyle kistik bir şeyler çıkıyor yani bildiğiniz irinli sivilce değilde dışarıdan çok gözükmeyen, parmağımı üstünde gezdirdiğimde iç kısımlarda hissettiğim lanet olası şeyler!!! Bir dolu uygulama yaptım, şuan şeytan kulağına kurşun eski halime göre çok iyi durumdayım, adım adım yaptıklarımı paylaşmak istiyorum... Öncelikle suçluyu bulmak çok önemli, ne kadar çok şeyi cildinize sürüyorsanız işiniz o kadar zor:((((Ben o kadar çok şey deniyorumki işin içinden çıkmam ayları buluyor  maalesef:((Altta size örnek matrix tablosu yaptım, sizde cilt bakım reçetenizden ürünlerinizi 1'er 1'er eksilte eksilte akneye yol açan ürününüzü bulun....Ve o ürünü hemen hayatınızdan SONSUZA DEK ÇIKARTIN!!!!:))) Ama cilt hemen tepki vermiyor bunu unutmayın, mesela güneş kremini eksilttiniz en az 1 hafta sonra aknelerde azalma varsa okey ama diyelimki akneye yol açan ürününüz gece kreminiz ve siz diğerlerini 1'er haftadan deneseniz 5 ürün kullanırsanız ve bunu en sona bırakırsanız 1 ay sonra gerçeği bulucaksınız demek!!!Birde işin içine fondöten pudra vs eklerseniz bu iş içinden çıkılmaz koca bir matrixe döner:))))Ben her daim cilt bakım ritüelimde bunu zorda olsa uyguluyorum, şu ara sanırım son demlerdeyim, kötüleri eledim iyiler bana kaldı:)))))







Evettt bu girişten sonra üst resimdeki ürünlerimi tanıtayım, ikiside bitmek üzere....Clinique 7 day scrub süper bir peeling, 7 günde kullanılabilecek kadar cilde nazik davrandığı iddia ediliyor fakat bence epey baba bir scrub...Tanecikler o kadar da küçük değil, benim cildime her gün kullanamadım...

****Tüyo: Eğer akne sorunu yaşıyorsanız peeling sonrası kil maskesi kullanmak ZORUNDASINIZ!!!!

Arkadaşlar bu tüyoyu biraz geç öğrendim maalesef, ve bunu öğrenene kadar her peeling yapışımdan sonra cildimde akneler çıkıyordu , çok sevimsiz bir durumdu...Oysa peeling duygusunu nasılda seviyordum, "bastıra bastıra peeling benimde hakkım değil mi???"diye üzülüyordum:)))Gittiğim bir güzellik uzmanı peeling sonrası cilt gözeneklerinin açıldığını ve bu şekilde bırakırsak akneye yatkın olacağını, fakat üzerine kil maskesi uygulayınca hem fazla yağın kil ile yok olacağını hemde peeling sırası açılan gözeneklerin kil maskesi ile nispeten sıkışacağınız söyledi...Ve o günden beri her peeling sonrası kil maskesi uyguladım ve cildimde peeling nedeniyle sivilce falan çıkmadı...


****Tüyo: Karma/yağlı cilde sahipseniz haftada 1 yada 2 peeling+kil maskesi yapmanız gerek!!!

Clinique 7 day scrub sonrası kullandığım Clinique deep cleansing emergency mask ise  aslında bildiğiniz beyaz kil, bir satıcı yeşil kile göre beyaz kilin daha değerli olduğunu, beyaz kilin yeşil kil kadar cildi kurutmadığını söylemişti....Bu kil maskesi cidden harika bir ürün, yalnız cilt bakımı cidden bir denge oyunu arkadaşlar...Cildinizi tanımanız gerek, kışın atıyorum cildiniz kurumuş bu peeling +kil maske olayını hft da 2 kez yaptığınızda cildinizi iyice kurutma riskiniz var...Yazın mesela sıcaktan cildiniz iyice yağlanmış belki peeling+kil maskenizi hft da 3 kez uygulamanız gerekecek..Yani cilt bunu kabul edecek...Ben inanın 3 30 yaşıma geldim henüz yeni yeni cildimi tanımaya başladım:)))Keşke 20 li yaşlarımda şu bildiklerimi bilseydim:(((

Cilt nem dengesi şakaya gelmiyor, sivilcelerimi gidereceğim diye cildimi acaip kuruttuğum zamanlar oldu, o yüzden dikkatli olun...Cildin nemsiz kaldığı her gün, yeni yeni gelişen ince çizgilerin habercisi olacak....:( Biraz yazdıklarım Nostradamus kehanetleri gibi oldu kusura bakmayın kızlarrr:)))) Ne yapayım zor bu işler valla:((((

Kendinize iyi bakın akne savaşınızda mücadeleye devam!!!!!!!!


7 yorum:

  1. canım ya, şu 7 day scrub cream hiç de gunluk kullanılabılecek bır sey degıl. benım haftalık peelıngım kadar sert ve yogun. bu yuzden bıraktım kullanmayı. kil maskesınde ise M.Asam ınkını tavsıye ederım, ozellıkle karma-yaglı cıdın varsa, kurutmuyor da :)

    YanıtlaSil
  2. Süper bir yazi olmus canim, su tabloyada bittim ayrica : D Bende daha bu sene ögrendim peeling´in sivilce yapabilecegini, birde herseyi bilirim saniyordum tzzzzz ; )

    Birde cok haklisin, insan cildinin degisiklik gösterebilecegini bilmeli ve ona göre ürünleri degistirmeli veya az veya cok kullanmali zaman zaman ; )

    YanıtlaSil
  3. @Gamze demek 7 day scrub için böyle düşünen bir tek ben değilmişim demek:))Elimdeki peeling bitsin başka şeyler deneyeceğim..M.asam kil maskesi yazını okuyup zaten kafama koymuştum almayı:)))Elimdeki bitsin ilk iş M.asam'ınkini alacağım, teşekkürler:))

    @Vivam işte insan her geçen gün yeni bir şey daha öğreniyor, sanırım 40'lı yaşlarımda güzellik uzmanı sertifikası alacak boyuta geleceğim:))

    YanıtlaSil
  4. bu hafta sonu kiehl'sten peeling ve kil maskesi aldım;farketmeden püf noktasını kapmışım :) sevindim şimdi buna:D

    YanıtlaSil
  5. @lüzumsuzişleruzmanı çok isabetli bir seçim olmuş, güle güle kullan:) Kiehl's in peeling ve maskesini beğenirsen tavsiye edersin artık bize..

    YanıtlaSil
  6. Canım haftada 1 kere Dr. Murad Aha/Bha lı peeling ve kil maskesini yapıyorum ama fayda neyim etmedi benimki :(

    YanıtlaSil
  7. @sevdas.eğer cildin çok yağlıysa belki haftada 2 kez yapsan daha iyi olabilir canım...Dr.murad peeling'ide çok güzel bir ürün aslında,devam et bakalım bakalım düzelecek mi??

    YanıtlaSil

Çok Kıymetli Yorumlarınız...!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...