4 Ocak 2013 Cuma

Avene ve Bioderma Nem Maskeleri: Cildimin Kurtarıcıları!




Bu kış başında cildimin nasıl kuruduğunu tahmin bile edemezsiniz, iyi ürünler kullanmama rağmen ne yaparsam yapayım cildim düzelmedi , en kötüsüde cilt nemsizken hiç bir fondoten insana yakışmıyor , bir ara bunalıma girdim gittim Kryolan porselen makyaj fondoteni aldım o bile cildimi güzel gösteremedi. En sonunda nem maskesini akıl ettimde pul pul cildimden kurtuldum, inanın en kral anti aging serumların bile yapamadığını yaptı bu ürünler ;

1. Avene Masque Apaisant Hydratant Nem Maskesi: ilk bu maskeyi aldım , hassas ciltler için olduğundan kesinlikle sivilce yapmıyor harika nemlendiriyor, tavsiye ederim. Tek kötü yanı parfümlü olması ...

2. Bioderma Sensibio Mask: Buda aynen Avene gibi hassas ciltler için zaten Bioderma Sensibio serisi hassas ciltler için olan seri..Bioderma maske 75 ml olduğu için Avene gibi çabuk bitmiyor yani daha ekonomik, performans olarak Avene'den daha çok beğendiğimi söyleyebilirim, Buda aynen Avene maske gibi termal su içerdiğinden cildi inanılmaz rahatlatıyor ve cildi süper nemlendiriyor. Üstelik en guzel özelliği parfümsüz oluşu. Ben 54 TL ye aldım ama internette 40 küsüre satıldığını gördüm , inanın pahalı nemlendiricilerin yapamadığını bu ürünler yaptı , cildim toparlandı , gergin ve parlak, Oleyyyyy fondotenlerimi kaydıra kaydıra ahenkle sürebiliyorum artık :)

Kullanımları : İkiside aynı mantık , haftada 2-3 kez cilde kalın tabaka sürüp 10-15 dk bekleyip edilmeyen kalıntı varsa iyice yediriyorsunuz cildinize (benim 5 dakikada emmiş oluyor cildim artık nasıl neme susamışsa zavallıcık!!!)
Avene de nemlendirici gibi ince tabakada sürülebilir demiş, ben bu kuralı yazmadığı halde Bioderma'da da uyguluyorum, bir ara cildim kendine gelsin diye hergüm nemlendirici sürer gibi bu maskeyi ince tabaka sürdüm ve çokta işe yaradı , en ufak bir sivilce çıkmadı !!!! :)

Şuan Amerika'yı yeniden keşfetmiş gibiyim kendimi cilt bakımında bilinçli bulurdum ki nasıl nem maskesi olayını bu zamana kadar es geçtim bilemiyorum.
Diğer blogger arkadaşlara bakıyorumda cidden cilt bakımında bilinçli olanlar nem maskesi mutlaka kullanıyor ... Anti aging tede birinci şart cildi nemsiz bırakmamak , ben çok daha kompleks kremlere serumlara dalıpta en önemli unsuru unutmuşum ya VAY HALİME :)
Zararın neresinden dönersek kar kardır, değil mi kızlar !!!!

LAME

Not: Merak edenler sebium mask'ın içeriğine en alttaki fotodan bakabilirler..




13 yorum:

  1. sanırım avene de 2 çeşit nem maskesi var. bendeki 50 ml ve parfümsüz. sendekinin ml sini göremiyorum tam olarak. ve parfümlü diyosun. tek maskesi var sanıyodum şaşırdım şindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bendekide 50 ml, senin yorumdan sonra tekrar kokladım:) kesinlikle parfümlü..Acaba parfümsüz yazısı varmıydı şişede, eğer öyle ise içerikteki ingredients lerin kendi doğal kokusu olabilir...bloğumuza ziyaretin için teşekkürler..sevgiler...LAME

      Sil
  2. Nem maskesi hiç denemedim, aklımda olsun o zaman benim de canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaaaa Sevda'cığım sen nasıl es geçersin??? senin gibi bakımlı bir blogger!! denemelisin tatlım!:) LAME

      Sil
  3. Bende de var bi nem maskesi çok düzenli kullanmıyorum ama yapınca baya etkili. Niye günlük kullanılmaz bunlar ki. Senin markaları denemedim aklımda olsun. Deneyip bendekiyle karşılaştırayım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doreciğim ben günlükte kullanıyorum çok ihtiyacım olursa, nemlendirici gibi çok ince tabaka halinde sürüyorum:) Zaten Avene kullanım talimatında bu şekilde kullanılabilir diyor, Bioderma yıda bazen boyle kullanıyorum. Sendeki ne marka çok merak ettim? Opuyorum! LAME

      Sil
    2. Rexaline diye bir marka canım. Sephoradan almıştım. Geceden sürüp sabaha kadar bekletiyorum. Etkili ama ilk nem maskem olduğundan çok iddia edemiyorum. Başka markada deneyip karşılaştırmak lazım.

      Sil
  4. zaman ayırıp maske yapsak keske ama zaman olmuyor pek :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman ayırmalısın! :) Nemlendirici sürüyor gibi düşün pek bir ekstra işi yok yani, sevgiler..LAME

      Sil
  5. selamlar , ya bende de aynı sorun var cildim karma ama nemsiz. ben nem serumu almak istiyorum şu an araştırıyorum. bende body shop aleo vera nem maskesi var, o da güzel ama ben her gün kullanmak istiyorum. bioderma nem serumu almak var aklımda, of bilmiyorum :( avene markasına da bakıcam şimdi, senin dışında yer veren başka blogger bulamadım teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  6. Bende nem maskelerini es geçenlerdenim.. :) Cilt tipimiz benziyor, benimde sivilce sorunum var, karma ve hassas tipte. Yanaklarımda kuruluk hissetmediğim için gerekli olmadığını düşünmüştüm. Bende kullanmalı mıyım yinede acaba?
    Bu arada yazımınızı yani dolayısıyle sizi beğendim, bana hitap ediyorsunuz :) Bende kullandığım ürünlerle ilgili yorumlar size yapabilirim. Cilt bakımımla ilgili biraz tarihimi anlatayım. Yaşım 37 hala sivilcelerim oluyor ve geçmek bilmiyor, izlerinde geçmesi zaman alıyor diye A vitaminin güçlü formunu Tretin adlı kremini (içinde retinoik asit var)kullandım. Belkide 6 aydan fazla kullandım bekledim zamanla düzelicek diye kusturduğu cildimde sivilcelerin sonu gelmeyince olayı geç farkettim :) meğer en iritan etkili tipini kullanmışım. Tabi denildiği gibi yavaş yavaş başladığım halde.. Şimdi hala çıkmaya devam eden sivilcelerimi geçirmeye çalışıyorum. Murad ın soothing serumunu ve age balancing night kremini aldım. Dün başladım kullanmaya, yorumları buraya da yazarım. Birde muradın AHA/BHA Exfoliating Cleanser ını aldımdı onu henüz kullanmadım. Bakalım iyi gelicekler mi.. Gece kreminin içinde retinol var. İlk kez retinol kullanıcam, a vitaminin iritan etkisi az olan formlarından biri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Miracle merhaba, bloğumuzu ziyaret ettiğin için çok teşekkür ederiz! Cilti tiplerimiz aynı, tamamen aynı dertlerden muzdaripiz, yaş grubumuzda aynı:) Postlarımı okumaya devam et! Bir ara bende Tretin kullandım, aynı yollardan geçmişiz yaaa bu kadar olur:) Banada yaramadı, hem kusturdu, hemde cildim çok hassas olduğu için inanılmaz soyuldu, aşındı....Şuan sivilcelerimin çoğundan kurtuldum, zamn zaman nadirde olsa gene çıkıyor ama savaşmayı öğrendim, peeling+kil maskesi peş peşe hft da 3 kez yap, inan bana çok işe yarıyor, bu konuda postum var onu okumanı tavsiye ederim...Murad AHA/BHA cleanser da bir ara kullandım, cidden çok iyi, onu kullandığım sıradada daha az sivilce çıkıyordu, ama çok yüksek fiyatından dolayı devam etmedim...Anti aging kremlerede çok kafa yormaktayım, malum yaş 30'u geçti, o postlarımıda oku, umarım faydası olur...sevgiler...LAME

      Sil
  7. kızlar dermalogica nem maskesi de cidden muhtesem.bioderma da kullandım daha once ama onu 2 ye katlar.fiyatı da biraz ona gore tbi:)

    YanıtlaSil

Çok Kıymetli Yorumlarınız...!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...