15 Aralık 2012 Cumartesi

2012'nin En Kötü Reklamları


Selaam herkese.
Ne alaka diyorsunuz değil mi? Benim ezelden beri reklamlara ilgim olmuştur. Kötü nitelendirdiğim reklamları izlememek için kanal değiştiririm yada tam aksi sırf sevdiğim reklamları bulmak için kanal gezerim. Bazen düşünüyorumda meslek seçtiğim dönemlere geri dönsem reklamlarla ilgili bir bölüme girmeye çalışırdım heralde. Bu yılında en iyi ve en kötü reklamlarını kafamda belirledim. Bu yazımda en kötülerinden bahsedeceğim. Top 5'den top 1'e doğru ineceğiz bakalım benimle aynı fikirdemisiniz. Buyursunlar...
 
5. KARACA PORSELEN: Bu reklama çıktığı andan beri bi gıcık oldum. Nedenini bir süre anlamadım ama en sonunda zorlama bir felsefesi olduğuna ana kızın bir tabak için salya sümük ağlamalarına katlanamadığıma karar verdim. Evden cenaze çıkıyormuş gibi bir müzik, ağırlaştırılmış hareketler, oyuncak bebeğe anlamsız bir vurgu ve annenin kızın neşesinin içine etmesi, yapılan koca koca felsefeler ve sonunda çıka çıka günlük kullanım için alınmış porselen tabak çıkıyor. Bana göre fiyasko bir reklam.
 
 
 
4.İPANA DİŞ MACUNU: Maalesef 2 gündür arıyorum ama reklamın videosunu bulamadım. Kısaca özetleyim hatırlayacaksınız. Aslında kısa versiyonu hala gösteriliyor. Tam versiyonu şöyleydi. Kız kafede otuyordur, yabancı bir erkek de gelir karşı masaya oturur. sonra birden kız hayal etmeye başlar belkide hayatımın erkeğiyle karşılaştım diye evlendikleri anı hayal eder, belkide çocuklarımın babasıdır diye çoluk çocuk bide tanımadığı adamla hayaller dünyasına dalar. Sonrada slogan gelir sana merhaba demesi için önce ona  bembeyaz gülümsemelisin. Tamam diş güzelliği çok etkileyici bir durum. Bir çok insan karşı cinsin ilk neresine bakarsınız sorusuna dişlerine diye cevap veriyor. Bu kısmı doğru mesaj olabilir. Ama hangi kadın karşı masada oturan ilk defa gördüğü bir adamla evlenmeyi hatta ondan çocuk yapmayı hayal eder acaba. Eee kafeye gidiyorsunuz birsürü adam oturuyor içlerinden birini yada birkaçını seçip evlilik hayalimi kuracaksınız:))) Evlilikler bu kadar ucuzladı mı yaw. 
 
3. PRİMA BEBEK BEZİ: Bebekler çok şeker uyuyor kabul ediyorum. Ama bebeklerin güzelliklerine kanıp primanın hilesini gözünüzden kaçırmayın.Hangisi emici karşılaştırması yaptıkları sahneye dikkat edin. Bezlerin içinde fanus var ya bildiğimiz balık fanusu. Sıvıyı bu fanusun içine döküyorlar. Sıvıyı iki bezede (yani fanusun içine) boca ettikten sonra anlaşılan primanın içindeki fanusu iyice kurulayıp diğer bezi şıpır şıpır damlatıyor konumuna sokmuşlar.  Bu ne hile bu ne hurda yahu.
 
 
 
2.Ali AĞAOĞLU İNŞAAT: Bunu tartışımaya gerek bile yok sanırım. Ali Ağaoğlunun görgüsüz tavırları herkesin dilinde zaten. Lise terk Ali koca koca mimarların, mühendislerin projelerini elinin tersiyle çöpe atacak. Gözleri bir kurtarıcı edasında uzak ufuklara dalacak. Tek istediği insanları mutlu etmek olan Ali Ağaoğlu mutluluğun formülünü bulacak ve tarihin sayfalarına yazılacak. Bu ne yahu. Nasıl bir dev aynası var evinde acaba. Pahalı spor araba kolleksiyonuna bir yenisini daha ekledikçe, magazin sayfalarında 20'lik sevgililerini vantuzlarken görüntülendikçe anlamalıyız ki insanlar mutlu mutlu evlerinde yaşıyorlar. Özlü sözü de Nietzsche'ye meydan okuyan cinsden. Ali Ağaoğlunu biliyoruz da bu nasıl bir reklam firmasıdır böyle bir reklama imza atar. Unutanlar ve katlana bilenler için işte reklam.
 
 
 
1. ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK: İşte yılın en berbat bombası. Ali ağaoğlunun birinciliği kıl payı kaçırmasına sebep olan reklam. Anadolu hayatın süper reklamları olurdu aslında, bende bayıla bayıla izlerdim. Bu nasıl bir gaflet anlayamıyorum. Reklam şirketini mi değiştirdiler acaba. Bir çocuk hiçbir iş yapmadan yan gelip yatmayı ve yata yata para kazanmayı hayal edecek, ana babalar da bunu ayakta alkışlayacak. Çalışmadan para kazanmak tam ihtiyacımız olan şey. Süper mesaj olmuş tebrik ediyorum. Benim çocuğum olsa yıl sonu müsameresinde böyle konuşsa öğretmenin saçını başını yolardım sanırım. Son zamanlarda yayınlanmıyor şikayetmi geldi acaba meraklardayım.
 
 
 
Eee reklamın iyisi kötüsü olmazmış derler. Valla beni üründen soğutuyorlar. Kaliteli reklam ürüne olan sempatimi arttırıyor benim. Yaratıcı,  esprili reklamlara bayılıyorum. Eğer ağır bir mesaj verecekse ürünle bağlatısı mutlaka olmalı. Zorlama felsefeler tahammül edilmez oluyor benim için. Sizin varmı en kötüleriniz.
 
DORE

6 yorum:

  1. Çok merak ediyordum birinci seçtiğin reklamı Anadolu hayat emeklilik cidden fiyasko,Agaoglu reklamına zaten söylenecek cok soz bulamıyorum herkes aynı fikirde bence bu reklamla cok puan kaybetti, reklam yerine kendi sonunu oynadı farkında olmadan, Karaca porselende de aynı seyler düşünmüştüm ilk izlediğimde sanki cenaze çıkıyor evden mübarek cok salak bir reklamdi , en iyi reklam icinde ben bir ornek vermek istiyorum THY :)Messi li olan :) ben cok sevdim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa Messili reklamı bende beğeniyorum canım. Bi arada en iyiler yaparız. Valla Ağaoğluna bir kesim insan gıcık oluyor bir kesimde çok seviyor sanki. Satmışmıdır bütün konutları acaba:)
      DORE

      Sil
  2. Anadolu Hayat Emeklilik'in reklamını izlemediğimden olsa gerek benim 1.mde Ali Ağaoğlu :) Karaca reklamını ben de sevmiyorum.
    Bir de küçük bir önerim olacak, kabul ederseniz. Çoklu yazarı olan bloglarda 2 kullanıcı adı oluyor. Yani yazıyı yazdığında lame yazdı ve ya dore yazdı diye 2 ayrı ad oluyor. Yorum yaparken de hem lame hem dore ayrı yorum yapabiliyor. Kafam karışıyorda kim yazdı acaba diye? Olmaz mıydı?
    Sevgiler kızlar :)

    YanıtlaSil
  3. Karaca reklamındada yalnız değilmişim meğer . Karaca mağazalarında annenin posteri karşıma çıkınca bile gıcık oluyorum. Haklısın Sevdacım. Bu yorum işi benimde kafamı kurcalıyordu. Sizinde kafanız karışıyorsa hemen icabına bakalım. Teşekkür ederim önerilerin için. Bizdende sana sevgiler.
    DORE

    YanıtlaSil
  4. Karaca reklamı gerçekten kötü ama Ali Ağaoğlununkinin eline su dökemez :)
    Bize de beklerim:)
    tosbikkumbaram.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler TosbikKumbaram. Ne güzel isimmiş bu. Çocukluk anıları gizli sanki altında:)
      Bir çok kişinin birincisi Ali Ağaoğlu anlaşılan. Seyirci özel ödülünü de ona takdim ediyorum o zaman:)
      Bizde geliriz tabiki.

      Sil

Çok Kıymetli Yorumlarınız...!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...