5 Kasım 2012 Pazartesi

Dövmenizden memnun musunuz?

Herkese merhaba. Ben naçizane yeni Dore. Umarım canım arkadaşım Lame gibi benim yazılarımı da beğenerek okursunuz.

İlk olarak uzunca bir süredir yaptırmak yaptırmamak arasında gelgitler yaşadığım dövme hakkında biraz bir şeyler karalayalım bakalım.  Şu sıralarda dövmeli birileriyle karşılaştıkça ilk sorum dövmenden memnun musun oluyor. Herkes memnunum demiyor tabi. Pişmanlık duyanlar da çok. Bu yüzden dövme yaptırmadan önce çook çok düşünmek gerekiyor.

Dövme yaptırmaya karar verildiğinde bence hangi dövme olacağına karar vermeden önce dövmeyi nereye yaptıracağınızı tespit etmelisiniz. Ve dövme vücudunuzun en güzel bölgesinde olmalı. Yani yağlı bir göbeğiniz varsa üzerine dövme yaptırmak çok akıllıca olmayacaktır. Kısa bir boynunuz varsa boynunuza, çok kalın ayak bileğiniz varsa bileğe dövme yaptırmaktan kaçınmalısınız. Unutmayın dövme o bölgeyi daha da dikkat çekici kılacaktır.

Bölgelerinizi tespit ettiniz. Sıra nasıl kıyafetleri hangi sıklıkla giydiğinize geldi. Genelde spor giyiyorsanız işiniz daha kolay çünkü hemen her dövme spor kıyafetlerle müthiş bir uyum sağlar. Daha kadınsı giyinmekten mi hoşlanıyorsunuz o zaman da daha uçuş uçuş duran dalgalı motifler tercih edebilirsiniz. Sarmaşıklar, Türk motifleri,  akışkan yıldızlar vs.

İş yerinde dövmenizin meydanda olmasını isteyip istemediğinizde diğer önemli bir soru. İş kıyafetleriniz yaptırmak istediğiniz bölgeyi saklayacak nitelikte mi? Kollara, el bileklerine yaptırılan dövmeler bunun için pek uygun olmayacaktır. Malum her geçen yıl yazlar daha sıcak geçiyor dövmeyi göstermemek için uzun kollu kıyafetler içinde kendimize fenalıklar geçirtmeyelim.


Konu dövme olunca Rihannadan bahsetmemek olmaz. Sadece sahilde bikiniliyken görünmesini istediğiniz bir dövme yaptırmaksa niyetiniz işte size güzel bir seçenek. ( Tumanı pek komikmiş gerçiJ)Tabi bu dövme ince bir beliniz yuvarlak bir poponuz varsa kusursuz duracaktır. Yazdıracağınız yazının içeriği de size kalmış artık.



Ben bu kızın köprücük kemiğinin altına yaptırdığı tersten okunan dövmesini çok yaratıcı ve estetik buluyorum. (Never failure always lesson. Asla hata değil daima ders.) Yaşadıklarını düşünürsek ona uygun bir yazı olmuş.  Omzunun ve döşünün güzelliği de bu dövme için bir artı. Kaburgaları belli olan birinde bence hoş durmazdı.




İşte size kötü bir örnek bu çiroz kollara dövme hiiiç yakışmamış. Erkek bir arkadaşımın sıska koluna lise yıllarında yaptırdığı Süpermen dövmesini görmüştüm de gülmemek için ne acılar çekmiştimJ. Dövme yaptırmak için bi 25 yaşı görmek gerekiyor sanırım. 




Ama gördüğünüz gibi güzel sırtında ne kadar hoş durmuş.  Sırt dövme yaptırmak için çok uygun bir bölge. Genelde çirkin olmaz. Ama dik yürümek şart unutmayın.  Sırtınıza dövme yaptırıp sonrada kamburunuzu çıkara çıkara yürümeyin sakın. Angelina’nın bu dikey dövmesi çocuklarının doğduğu yerlerin koordinatları gösteriyormuş. Anlamı çok büyük yani. Hem anlamlı hem yaratıcı hem estetik daha ne olsun. Abiye elbiseye biraz spor kaçmış ama kabul edilemez düzeyde değil.


Ben üniversiteden beri Berna Laçin’in güzel yuvarlak omzundaki bu güneş dövmesine bayılırdım. Bir yaz tatilinde o zamanlar çok çiroz olan omzuma benzer bir geçici dövme yaptırmıştım inanın çok komik olmuştuJ  Berna Laçin şu an 40’lı yaşlarında iyi bir seçim yaptığı için hala şık duran bir dövmesi var üstelik hem abiyede hem spor kıyafette.



İşte buda bayıldığım diğer bir dövme Sanem Çelik’in kara melek yıllarından beri taşıdığı uçan martılar. Yaptırdığı yıllarda balerinlik yapıyormuş. Bu kadar doğru bir karar verilir ancak. Yaptığı işle ne kadar uyumlu güzelliğine güzellik katmış. En beğendiğim dövmeler arasında martı dövmeleri. Ama maalesef hızla yaygınlaşıyor melek kanadı gibi ayağa düşmek üzere.





Bunlar da beğendiklerime örnek. Gerçi ben olsam pusulayı bileğime yakın yaptırırdım. Bileklerin içi de dışı da kenarları da dövme için çok uygun tabi kıl tüy sorununuz yoksa. Yukarıdaki hiçbir dövmede gölgelendirme yok dikkat ederseniz. Gölgeli dövmeler çok daha gerçekçi duruyor aklınızda olsun. 3 boyutlu olanlardan bahsetmiyorum yalnız. Onlar çok korkunç oluyor. Karakalem çalışması gibi olanlar benim dediğim.
Mesela bu gölgelendirme yapılarak çalışılmış. Kanatlarının uçlarına bakın. Böyle dövmeler ancak iyi bir dövme ustası tarafından yapılabilir.



Bu da 3 boyutluya örnek. Bu da ustalık işi. Cesaretiniz varsa tabi.
Ben hangi dövmeyi yaptıracağıma internetten bakarak karar veremiyorum. Dövmecileri de dolaşmak lazım illaki. Yazboz tahtası gibi her yerime dövme yaptırmak hiç bana göre değil. Bir tane olsun tam olsun derdindeyim.


Pekii siz ne düşünüyorsunuz beğendiğiniz dövmeler var mı, yaptırdıysanız memnun musunuz?  
DORE






12 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Thanks Anca. I visited your website and it is great too.

      Sil
  2. Thank you Lucia. We are two friends and we both are in. As soon as possible we will publish new one. Keep following us because we will do the same. By the way your pictures in your blog are so professional. I love them.

    YanıtlaSil
  3. Dövme hakkinda bilgim tam sifirdir, hic merak etmedim acikcasi hayatim boyunca, ama sevenleride cok biliyorum : )
    Aslinda benim dövme lafi gecince ilk düsündügüm günah olmasi, neden ve niye günah bilemiyorum ama kücükken akrabalarim nerde dövmeli birisini görsenler - ve Avrupada bir cok dövmeli insan vardir- "aaaaaa nekadar günah, kiyamet gününde bunlarin üstündeki dövmeler hepsi canlanacak.." vs derlerdi, özellikle dövme yilan falan olunca cok ürperirdim.

    Birde ben hic bir motifden ömür boyu memnun kalacagimi düsünmüyorum acikcasi. Örnegin 16 yasindayken böyle poponun üstüne boynuzlar yaptirmak cok modaydi, ama artik öyle dövmesi olanlara gülüyorlar almanlar bile.
    Bir ara cin yazilar cok modaydi. Bir türk komsumuzun kizi bir kocaman kaplan dövme yaptirmisti kolunun üstüne 20 yasindayken, genc ve bekardi ve simdi bazen görüyorum, evlendi iki cocugu oldu ve yazin bile görsem uzun birseyler var üstünde, sanirim dövmeyi göstermemek icin.
    Ha birde esinin ismini yazdiranlar var.
    Sahsen ben gencken bile söyle düsünüyordum: Diyelimki cok seviyorsun, mutlusun ve esinin ismini dövme yaptirdin.
    , ölümlü dünya, esin birden vefat etti öldü. Ömür boyu bekar kalmiyacagina göre, er yada gec tekrar evleneceksin.
    Ve belki yeni esin o dövmeden rahatsiz olacak?
    Tabii sadece ölüm degil, bosanmak falanda var, ama zaten onlari düsünen insan ismi dövmeyle yazdirmaz.
    Yinede artik lazer yoluyla sildirme olaylari varmis, iz kaliyormus ve cok acitiyormus ama en azindan bir yolu varmis, renkli olmadigi sürece galiba.

    Tamamen tercih meselesi iste, herkesin begendigi seyler baska ; )

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler viva görüşlerin için. Tabi tercih meselesi. Sıkılma huyun varsa asla yaptırmamalısın zaten. Dediğim gibi pişman olanlar çok insanın kendini iyi tanıması gerekiyor moda olan dövmeleri değil kendileri için anlamlı olanları seçmeliler ve 25 yaşından önce asla yaptırmamalılar. Kaplan dövmeli kıza acıdım şimdi  Aşkla yapılmış dövmeler de çok riskli. Anlattığın örnekler deki gibi ne demiş şair "En fazla 1 yıl sürer yirminci asırlarda ölüm acısı". Ömürlük aşk diye bir kavram artık yok maalesef
    Ben insanların öbür dünya hakkında bu kadar kesin konuşmalarını doğru bulmuyorum. Bir zamanlar saç boyasına da günah derlerdi. Şimdi boyatmayan yok maşallah. İnsanları günahkar diye değerlendirmek aslında en büyük günahtır Kuran'da böyle yazar o değerlendirme sadece Allah'a aittir. Kimin günahkar olduğu hiç belli olmaz. İnsanların önce dinin daha temel şartlarını yerine getirmeliler bence. İftira atmamak, dini kendi çıkarları uğruna kullanmamak, işini iyi yapmak gibi. Dövmenin tarihine bakarsak Türk toplumlarında da çok eskilere dayanır. Hala doğuda bu geleneği sürdürenler var. Dövmenin gerçekten günah olduğuna ben inanmıyorum. Nitekim böyle bir ayet yok. Allah’ın yarattığına hilafet etmek olarak yorumlayanlar var ama bir düşün neleri değiştiriyoruz kendimizde. Makyaj, ağda, sivilce izi tedavisi,yaşlanma karşıtı girşimler hepsi bize Allah’ın lütfettiği şeyler değil mi. Niye değiştirmeye çalışıyoruz o zaman. Saç boyasını da bir zamanlar buna dayandırırlardı zaten. Birde kendi kendilerine hurafeler yaratıp adına hadis diyenler var. Nasılsa yazılı kaynak yok salla gitsin, sonrada Peygamberimiz öyle demiş de. Eğer gerçek bir hadis olsaydı Müslüman toplumlarda böyle bir gelenek oluşabilir miydi? Ben insanların dedikleriyle değil kanıtlarla yolumu buluyorum. Ama haklısın kafada en ufak bir şüphe varsa asla yaptırılmamalı dönüşü kolay değil çünkü 

    YanıtlaSil
  5. Ben dövmeye sıcak bakanlardanım, sadece çok desen olduğundan ne yaptıracağımı bulamıyorum, bir de nereye yaptıracağımı. Minik, naif bir şey olacak benim yaptıracağım, mesela martıları seviyorum. Omuza olabilir mesela. Tribal desenler bana göre değil, onları -zevkler tartışılmaz ama- itici buluyorum. Belki hoşuma giderse 1-2 tane daha yaptırabilirim, bilemiyorum şimdi :)
    Bu arada hoşgeldin, yeni yazılarını da bekliyoruz. Lame'ciğimin de yeni yazılarını bekliyoruz.
    Bu blogu artık daha aktif görmek istiyoruz, çok bekledik çünkü, artık yeter :)

    YanıtlaSil
  6. Hoşbulduk Sevda. Ben de aynı görüşteyim küçük kibar estetik birşey olmalı ve kendini yansıtmalı. Yaşlılıktan, şişmanlıktan en az etkilenecek bölgeleri seç bence uzun yıllar zevkle taşıyabilirsin. Benimde beğendiğim çok dövme var beni çarpan bişey bulmadıkça yaptırmayacağım, yoksa tatmin olmuyor hepsini yaptırmaya kalkıyor insan. Artık bekletmeyeceğiz Lame de Dore de daha aktif olacak ;)

    YanıtlaSil
  7. Canım yazını okuyunca benimde dövme isteğim iyice kabardı, örneklere bakınca Rianna nınki gibi yazı şeklinde olanlar bana hiç cazip gelmedi,sanki vücudu gazete parçasına dönüştürüyor gibi geldi,ben yaptırsam kesin desen yaptırırdım..3 boyutlu olanı bilmiyordum bence tam bir facia, son bacak fotosu hiç estetik gelmedi. Bende sana 2 tane öneri sunmak istiyorum, ikiside kuş desenli, küçük kuşlu olan çok narin durmuş, ama ben olsam kuş yuvasını yaptırmazdım :) büyük kuşlu olanda çok estetik geldi, ay karar veremedim hepsi güzel:)

    http://weheartit.com/entry/25908672 , http://tattoopicturesfree.com/r-bird-tattoo-9-bird-tattoo-desing-on-girl-back-shoulder-264.htm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım sagol önerilerin için güzellermiş gerçekten. Bana da birçoğu güzel geliyor o yüzden insanlar yaptırdıkça yaptırıyor sanırım. Dövemecileride dolaşmadan karar vermemek lazım oralarda da süper şeyler var.

      Sil
  8. Benim 2 dövmem var, 3.sü de yakında...Sevgili, eş adı vs gibi dövmeleri gereksiz buluyorum. Dövme sizi anlatan, kişiliğiniz hakkında ipuçları veren ama size özel birşey olmalı. Başkalarının anlaması, beğenmesi ya da beğenmemesi hiç önemli değil çünkü dövmeyi sadece ve sadece kendiniz için yaptırırsınız.
    Dövmelerimi seviyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba mor rimel. Dövme sahibi birinden yorum almak hele hele pişman olmadığını öğrenmek güzel, cesaretimi arttıyor. Dediğin gibi kendi kişiliğini yansıtan bir dövmeden sıkılma ihtimalin olmaz sanırım. Merak ettim dövmelerini.

      Sil
  9. Dövme yaptırdınmı merak ettim :)

    YanıtlaSil

Çok Kıymetli Yorumlarınız...!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...