21 Mayıs 2012 Pazartesi

Darmstadt Eğitimi-Frankfurt ve Canım Blogger Arkadaşım Viva..!


Onca şey yazdım sizlere, alıp başımı gidiyorum diye ama sonra bir kayboldum pir kayboldum:)))) Almanya daki güzel eğitim sonrası işlerime öyle yüksek bir tempoyla giriş yaptım ki bloğuma hiç ama hiç bakamadım...Bugün bile mesai yaptım düşünün siz gerisini:(((

Ama Lame verdiği sözü yerine getirmeden yapabilir mi hiççç??? Eğitim sonrası resim sözüm vardı evet kızlar bol resimli maceralı postumu sizler için yazıyorum....!

İşte hayalimi gerçekleştirme anımınm fotosu....Yabancı bir ülkede yapayalnız bir şekilde trenle uzaklara gitmek!!!Aldım elime haritamı ver elini Frankfurt dedim....

Aslında canım arkadaşım VİVA ile önceden mesajlaşmıştık, buluşmayı ikimizde çok istiyorduk fakat onun işleri aşırı yoğun olduğu için ne yalan söyleyeyim çok umudum yoktu, sonra havaalanına iniş yapar yapmaz Viva cımın mesajı geldi, meğer sırf benle buluşmak için yarım gün izin almış yöneticisinden 12. de çıkmış işten!!!! Nasıl sevindim sizlere anlatamam, hemen telefonlaştık ve Frankfurt tren istasyonunda buluşmaya karar verdik....Ama şöyle bir sorunumuz vardı!!!İkimizde bloğumuzda gerçek kimliklerimizi açıklamamıştık, yüzlerimizi göstermemiştik, gerçi ben onun make up tutorial larından kafamda puzzle ı birleştirmeye çalışıyordum ama yinede buluşmamız ,birbirimizi tanımamız zor olabilirdi...Neyseki Sturbucks önünde hemen tanıdık birbirimizi..!.İnanırmısınız blogger arkadaşı farklı oluyormuş, Sanki Viva yı uzzzuuuun yıllardır tanıyor gibiydim, buluşmamız bir harika oldu, uzun yıllar birbirini tanıyan eski dostlar gibi kucaklaştık...!

Vivam meğer ne kadar güzel bir kızmışşşşşş!!!!Görünce inanamadım, blogdaki yarım yamalak resimlerinden çok daha güzel, tenide aşırı beyazmış, tam bir kumral güzeli Türk kızı...Ben onu "Yer gök aşk" taki Havva mıydı neydi ana karakter var ya ,pek izlemiyorum ama başrolde gözü çok güzel bir kız var işte ona çok benzettim....Viva sağolsun bana gönüllü rehberlik yaptı, o kadar çok bilgi verdi ki, Almanya tarihine kadar anlattı, Frankfurt un adının Kral Frank'tan geldiğini onun sayesinde öğrenmiş oldum!!

Birde nasıl cana yakın anlatamam sizlere, kendine has Türkçe aksanı onu nasılda şirin yapıyor, Almanca konuşması da çok havalı bu arada:))))) O kadar makyaj postları varda, çok ama çok sade bir makyaj tarzı var, ben onun yanında kendi makyajımı çook kokoş buldum:)))) Sade duru bir güzelliği var, iç güzelliği dışına vurmuş sanki....

İkimizde hayat hikayelerimizi bir çırpıda birbirimize anlattık, benimkini maceralı sanardım, Viva mın da inanılmaz enteresan bir hikayesi var....Tabiii ki bunlar aramızda sır!!!:))) Kendisini çok güzel yetiştirmiş, kafamızdaki gurbetçi Türk kızı imajından çooooook farklı, çok ayakları yere basıyor, çok güçlü ve çok mütevazi....En sevdiğim yanıda bloğunda nasılsa kendiside öyle!
Sağolsun bana tüm şehri çok güzel tanıttı, hatta akşama birde Viva nın çalıştığı üniversitesine gittik....Sayesinde Goethe üniversitesini de görmüş oldum....Onun hayatında önem verdiği şeyleri bir bir paylaştı benle, hatta bloğunda bahsettiği çok sevdiği Book shop a bile girdik, insanlar istediği kitabı alıp kırmızı koltuklara oturup bir güzel okuyabiliyorlar....(Viva tam bir kitap kurdu bu arada!)


          Ünlü Main nehri


Vivam çaktırmadan bu resmi çekmiş, saçımın yeni rengi!!!!!Biranda karamel dore kumraldan kuaför azizliğiyle bu tona kaydım:((((( Buda ayrı post konusu olur ya, artık bunca saç postundan sonra kendimi tekrar etmeyeyim değil mi dostlar!!!!Ben bıktım saçımın derdinden sizi de bıktırmayayım:))))

Üstteki fotoyu öz le çektim, bisiklete binerkende böyle şık olunabiliyormuş demek!




Viva ve ben :) Yüzlerimizi zamansızlıktan yaratıcı figürlerle saklayamadım, biraz öcü gibiyiz:) Kusurumuza bakmayın!!!


Viva ile günün yorgunluğu sonrası keyif çatarken!!!


Viva sayesinde keşfettiğim sphagetti ice cream dondurma!!! Ciden harikaymışşşş tavsiye ederim!!!hatta aklıma yeni bir girişimcilik geldi, Türkiye de kimse bu işe dalmadan bir dondurmacı zinciri mi kursam acep???İnanın bu lezzetle Nişantaşı , Bebek  te bir yerde dondurmacı açsam köşe olurum!!!:)))) Fikir çokta sermaye yok:)))


1. gün Viva ile Frankfurt maceramdan sonra geldik işin ciddi kısmına Darmstadt taki eğitime.....Eğitimim mükemmeldi, bize eğitimi veren firma ilk gün akşam yemekli eğlenceye çıkarttı bizi....Her ülkeden meslektaşlarım gelmişti, ortam öyle güzeldi ki...Anında kaynaştık, eğitim sonrası e maillerimizi aldık face ten birbirimizi ekledik, o derece güzel bir ekiptik...Hiç ayrılmak istemedim ortamdan:((((( Yukarıdaki foto Darmstadt merkezindeki Luisenplatz meydanı...



Darmstadt tam bir öğrenci şehri, Türkiye nin Eskişehir i gibi düşünebilirsiniz... Avrupa da bir şehirde bu denli fazla genci göreceğimi hiç düşünmezdim...Cıvıl cıvıl bir yer...Gençlerin giyim tarzına falan dikkat ettim, bizdeki Zara, Mango tarzı hiç kız göremedim:) Hepsi genelde rahat kıyafetler içerisindeydiler, arada benimde en çok sevdiğim tarzlardan biri olan rock chick tarzının cidden hakkını vermiş tipler gördüm...Bu tarzda kısacık kot şortlar içine siyah dantelli ince çorap, saçlar sapsarı, gözler koyu smokey eyes makyajlı, ayakta postallar falan oldukça cesur giyinen kızlar gördüm..... Cidden çok ama çok hoş kızlar vardı,(gözümde hep kızlara takılıyor yaaaw:(((  ) Tabi ben eğitim için geldiğim için kumaş pantolon gömlekle falan bayağııı bir sıkıcı tiptim:)))


bendeniz.. (Dukan işe yaramış di mi??:)))


Gördüğünüz üzere Frankfurt diğer Avrupa şehirlerinden farklı olarak oldukça çok plaza içermekte...Frankfurt Almanya nın finans merkezi imiş...Şu gördüğünüz binaların çoğu banka, ve heryerde takım elbise giymiş gayet şık banka çalışanlarına rastlayabilirsiniz Frankfurt'ta...


Ünlü waldspirale binası, bir mimarın farklı bir çalışması, gördüğünüz üzere bir pencere  diğer bir pencere ile aynı boyutta değil!!!İnsanlar kaçıncı katta oturduklarını anlasınlar diye yaş pasta konsepti yapılmışş...Enlemesine hangi renk dilimindeysen o kattasın!!!:)






Viva bana oraların dondurmasını tanıtınca, Dukan diyeti falan hakkettire, kendimi ödüllendirdim:)



Sarayın bahçesi -mükemmel bir peyzaj çalışması





Bu 2 saçma resmi inanın sırf blogger okuyucularım için çektim:))) Beauty supplies ismi çok ilgimi çekti, dedim içinde ne var şu dükkanın hemen inceleyeyim diye ama supply ettikleri şeylere bakın, naylon tarak falan:))) Böyle saçma nuhnebiden kalma şeyler için dükkan açmışlar...Harbi çok gülmem geldi...


Frankfurt opera binasından bir detay..

Darmstadt Markplatz meydanı,



Dönüş yolunda havaalanında kendimi uzak doğu yemeğiyle ödüllendirdim....

Arkadaşlar ne streslerle gittim nasıl bir mutlulukla döndüm anlatamam, özellikle eğitim atmosferim süperdi, eğitim veren firmada insanların egoları yoktu, herkes birbiriyle kanka, herkes güler yüzlü ve çok çok iyi insanlardı....Öyle bir yerde çalışmayı çok isterdim, gerçekten büyülendim... Viva ile de rüya gibi bir gün geçirdik...Onun gibi bir dost kazandığım için iyi ki blogger olmuşum dedim...Viva cım İstanbul a bekliyorum, seni ben gezdireceğim haberin olsun....Çok öpüyorum tatlım!!!!!!!!



18 yorum:

  1. cok sevındım ıyı vakıt gecırmene
    vivayı ben de cok sevıyorum ve o dızıde o anlattıgın kzı cok begenıyorumibıraz uyuz bı rolde oynuyodu ama cok cok cok uzl
    vıva saklamasın esırgemesın yuzunu bızden.
    kıtap kurduymus bak bunu ayrı sevdım
    ben bosuna sevmem zaten bırını

    bloger arkadası aynen oyle oluyo canım ya
    baska sevıyosun baska
    begenıyosun
    hemen tanıyosun

    ıkınızın adına cok sevındım
    ne guzel dostluklar kurulmus
    masallah
    allah bozmasın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel yazmışsın öyle:) Çok sağol canım, Viva beni cidden çok etkiledi, blogger dostluğu cidden çok farklı oluyor!

      Sil
  2. Aaaaa ben de Frankfurtluyum! Keske daha once kesfetseydim blogunu o zaman viva ablayla beraber bulusurduk 3 kisi!!!! Super oluru yaa. Hem ben bir de Darmstadttaki Uniye gittim kac yil, oralari da tanitirdim sana :) Tüh ya sansa baksana :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hay Allah, keşke senle de buluşabilseydik,Darmstadt'ı Frankfurt'tan daha çok beğendim, tam benlik bir yermiş cıvıl cıvıl!Orada okuduğun için cidden çok şanslısın!

      Sil
  3. cok guzel olmus bende ıtalyada sevgım ıle bulusmustum ınternatıonal bulusmalara hayranım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Grace'cim seninkinin yerini tutamaz bizimki, ah yaaa sevgiliyle buluşmak çok çok zevkli olur heralde, buluşurken heyecan ,ayrılırken gözyaşı gibi dramatik şeylere bayılırım:)Bende yaşadım ama international değil:))

      Sil
  4. Canim nekadar güzel anlatmissin, ne güzel seyler yazmissin, cok duygulandim tatlim, sende birtanesin gercekten, senin kadar zeki, güzel ve cana yakin bir arkadasim oldugu icin kendimi simdi cok sansli hissediyorum, zaten hemen kanim isinmisti sana : D Yine bulusuruz insallah bir gün, cok öptüüüüm ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım yaaa, keşke biraraya gelebilsek yine, daha çoook anlatacaklarım vardı ama neyseee, başka bahara inşallah:)))Senin gibi özel birisiyle karşılaşabileceğimi tahmin etmemiştim...Eşinde çok şanslı biri bence bu arada, bunuda belirtmeden geçemeyeceğim:)))) Bende çok öpüyorumm, buralara bekliyorum unutmaaa!!!

      Sil
  5. Dondurmalar çok lezzetli görünüyooo!!:D güzel bi buluşma olmuş:) sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Hande, blogger arkadaşlığı cidden keyifli birşey:)

      Sil
  6. selam ,
    harika bir buluşma olmuş....
    bloğunu takipdeyim artık ben de ...
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım, yaz nedeniyle azcık ara vericeğim ama benden ayrılmayın döneceğim!

      Sil
  7. Canım, öncelikle çok teşekkür ederim güzel yprumun, tebrik ve başsağlığı mesajın için. Hamilelik ve çocuk gerçekten değişik bir deneyim. Bence insan hiçbir zaman gerçekten hazır hissedemez buna ama olunca da herşeye bedel. Sen ne plan yaparsan yap o istediği zaman gelir zaten, merak etme :)

    Bu arada aynı zamanlarda Almanya daymışız demek. Frankfurt a gitmiştim ben de ve çok sevmiştim. Fotoğraflar süper, anılarım canlandı bakarken.
    Sevgiler
    denizsaatcioglu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. Ne güzel zaman geçirmişsin. Viva ile buluşmanız da süper olmuş. Hoşgeldin tekrar sensiz buraların tadı yok. Mail attım sana mutlaka oku önemli. optum canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim evet cidden güzel vakit geçirdik, biraz bloğa ara vereceğim,yaz tatili malum:) öpüyorum!

      Sil
  9. Ahh insan dünyanın farklı yerlerindede hayat olduğunu unutup , Ev-İş arasından ibaret olduğunu benimsemeye başladığı an ölmüştür demek sanırım. Ben ölmüşüm :( Benim yerimede gez , toz canım , çok öptüm ..

    Banada beklerim :)
    http://rimellikiz.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  10. Paylaştığınız bilgi ve resimler için İce Blue Kalite adına teşekkür eder başarılarınızın ve çalışmalarınızın devamını dileriz.

    YanıtlaSil
  11. Kiz nerelerdesin? Iyimisin? : )

    YanıtlaSil

Çok Kıymetli Yorumlarınız...!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...