19 Nisan 2012 Perşembe

Watsons Alışverişi ve Missha BB Krem ile Garnier BB Krem'in Karşılaştırmalı Yorumu


Ne alacağım hakkında hiçbir fikrim olmayarak girdiğim Watsons'tan bu cicilerle çıktım:))Meğer ne çok şeye ihtiyacım varmış, al al bitmiyor vesselam:)) Bu drugstore aşkı ıvır zıvır objelerle insana çok para harcattırıyor maalesef...Tek tesellim lilakutudan çıkmak, küçük tester lara boşuna para vereceğime en azından kendi ihtiyacıma göre kendi cicilerimi kendim alıyorum.... :)) Aldıklarıma gelirsek;
1. Alix avien 29 no lu koyu kırmızı oje:Kırmızı bir ton ojem olmasına rağmen yine almaktan bıkmıyorum..Sanki geçmişte kırmızı sürmekten çekindiğim yılların acısını çıkarırcasına en çok kırmızı sürüyorum:)))Fakat favorim bordo ve iyice koyuya kaçan tonlar...29 numara bordo alt tonlu gibi geldi fakat daha çok kan kırmızısı tonunda.
2. Alix avien 276 no lu mint yeşili oje: Bir mint yeşili çılgınlığı gidiyor,inanırmısınız bu renk insana pozitif enerji veriyor, çooooook eskiden mint yeşili bu denli moda olmadan önce annemin zoruyla mint yeşili kazak almıştım kendime..O sıralar hiç renkli giyinmezdim ve bu yeşil kazağı giyersem tüm tarzıma ters birşey yapacağımı düşünürdüm ama annemin hatrına almıştım...İnanın o kazağı her giydiğimde hem beni açtığına dair yorumlar aldım hem de sebepsiz bir pozitiflik ve freshlik hissettim:) Bu yaz alışverişime henüz çıkamadım ama mint yeşili ve beyaz kombinasyonu yapmak için sabırsızlanıyorum:))))
3. Rexona women crystal iz bırakmayan pudralı deodorant: Deodorant konusunda son derece bilinçsiz olduğumu itiraf ediyorum...Geçenlerde Nıvea black white aldım reklamlardan sonra, bu seferde rexona reklamıyla bunu aldım...Reklamlarda ne görürsem onu almak istiyorum= Bilinçsiz kandırılması kolay tüketici:)))
4.Trim salon boards törpü: Metal törpüyü bırakalı çoooook zaman oldu, fakat bu tarz törpüler çok uzun süre kullanılamıyor, kullan at mantığı, bakalım trim törpüler dayanacak mı???
5.Garnier BB krem (açık ton) vit c türevi+mineral pigmentler
6.Nourishing body scrub (soya fasülyesi ve süt ekstresi)


1. Alix avien 29 no lu koyu kırmızı oje (tırnaklarım manikürsüz bakımsız kusura bakmayın:((   )
2. Alix avien 276 no lu mint yeşili oje

Gelelim Meşhur Garnier BB krem yorumuma;
Vaadettikleri; 
  • 24 saat nemlendirir
  • cilt rengini eşitler.
  • pürüz ve çizgileri gizler.
  • sağlıklı bir ışıltı verir.
  • GKF 15 ile cildi UV ışınlarından korur.
Aslında zamanında Missha BB Krem kullandım uzun bir süre fakat yasak sonrası alamadım ve Garnier i duyar duymaz ne kadar blogger arkadaşlarım pek iyi yorumlar yapmasa da dayanamayıp aldım..

Hiç bilmeyenler için anlatıyorum nedir BB kremler???, adı üstünde Blemish Balm yani leke örtücü krem..Asya'lı kızların ciltlerinin güzelliğini bilirsiniz, hep pürüssüz ve aydınlıktır ciltleri, işte uzak doğulu kızların ciltlerinin sırrı meğer bu kremmiş!!!!Birde biliyorsunuz onlarda hala açık ten cilt makbul o yüzden ürünleri genelde whitening özellikte oluyor bu yüzden BB kremler genelde hem aydınlatıcı hem SPF li oluyorlar...Eeeee birde bu Asyalı hemcinslerimizde aynen bizler gibi karma yada acne prone ciltli oluyorlarrrr, ne tesadüf di mi????:))))Bizlerde öyleyiz yani Asya'lıyız....:)) Eeee bu kızların ciltleri akneli olunca ürünleride hep oil free,hassas ciltler için oluyor...Bundan iyisi can sağlığı:)))Seviyorum uzak doğu ürünlerini...Ben ilk kez zamanında ünlü Missha BB krem ile keşfettim BB kremin ne olduğunu.Ve hatırladığım kadarıyla öncelikle  bir doktor tarafından  lazer sonrası yada kaza geçirenlerin ciltlerini onarmak için formüle edilmiş, sonra cilde aydınlatıcı, parlaklaştırıcı , pürüssüzleştirici etkileri görülünce kozmetik olarak piyasaya sürülmüş...Ayıla bayıla kullandığım bu güzel ürünü ne yazıkki artık alışveriş yasağı sonrası alamıyorum... :(



(***Missha'yı bazı Türk sitelerinde satıldığını yeni keşfettim, mecburen epey bir fark parası verip almayı düşünüyorum! Reklam yapmamak için link vermiyorum alıp güvenilir olduğunu düşünürsem sitenin linkini vereceğim... )

Missha BB krem cildimi öyle güzel kapatıyordu ki....Özellikleri şöyle;

1- SPF 42 PA +++ yüksek güneş koruma faktörü
2- Kırışıklık kapatıcı ve giderici onarıcı özelliği
3- Cilt yaşlanması ve geciktirici özelliği
4- Akne /sivilce /leke/onarma ve kapatma özelliği
5- Cildi nemlendirme ve hava alma özelliği
6- Ortalama 12 saat ciltte kalma etkisi
7- Yüzde orta derece kapatma özelligi(bitkisel olduğu)için
8- Yüzde temizliğe ihtiyaç duymama özelliği
9- Ciltte ki terlemede ve sıcakta akmama özelliği
10- Mükemmel bir makyaj altı fondöten krem bazlı özelliği
11- Ölü deriyi ve hücreleri yenileme özelliği
12- İçeriğindeki inci tozu sayesinde cildi beyazlatma özelliği
13- Cildi sıkılaştırma/besleme özelliği
14- Cildin canlı parlak ve sağlıklı ışıl ışıl yapma özelliği


MISSHA BB CREAM İÇİNDEKİ BİTKİSEL ANA MADDELER
HYALURONİK ASİT BIO:Doğal nemlendiriçi ciltdeki tahrişleri onarır bakterilerden cildi korur güçlü bir bariyer oluşturur.
MACADAMİA ve JOJOBA YAĞLARI:Macadamia yağı özel nemlendirici bir yağdır,cildinizi yoğun bir şekilde nemlendirir,cildimiz yaşlandıkca palmitoleic asidi daha az salgılar ,macadamia fındığı dışında hiçbir bitki bu asidi içermez /JOJOBA yağı yağ asidi ve esterlerinden oluşmaktadır,doymamış yağ asitlerince zengindir,akneleri giderir kırışıklıklarda etkilidir,kuru ciltleri nemlendirir sivilce ve yıpranmış ciltlerde faydalıdır,deri üzerindeki yanmayı dökülmeyi hafifletirken cilde esneklik verir.Antibakteriyel ve antioksidantdır ciltde.
İNCİ TOZU:Cildin iyileşme hızının artmasına,kırışıklıkların önlenmesine,cildin parlaklık kazanmasına,pürüzsüz bir cildin oluşmasına,cildin güneş ışınlarından korunmasına,hüçre yenilenmesine,cildin elastiklik kazanmasına,cildin doğal renginin tekrar kazanmasına,aknelerin iyileşmesine,ölü hüçrelerin ciltden arıtılmasına,kızarıklıkların azalmasına,çillerin belirginliğinin azalmasına ciltde yardımcı olur.
ALG VE HAVYAR ÖZÜ:Cildin ihtiyac duyduğu minarellerin dışında proteğin desteğide sağlıyor,içerisinde bulundurduğu fosfolipid sayesinde cildi diri tutarak nem kaybını önlüyor,cilt hücrelerini destekleyerek cilde bakım yaparken cildin elastiklik kazanmasını sağlıyor.
YOSUN ÖZÜ: Cildin nemlenmesini sağlar,derideki egzama ve sedef gibi cilt hastalıkları içinde oldukça etkilidir.
ÇİNKO ASİT: Çinko asit bir minareldir,ciltde oluşan kızarıklıkların,cilt tahrişlerinin ve yaraların iyileşmesinde büyük etken oluşturur.

GLİSERİN:Cildinizin daha nemli olmasını sağlar cildinizi yumuşatır,kuru tahriş olmuş cildi onarır ve deri hastalıklarına iyi gelir.
BALMUMU (CERA ALBA): Arıların imal ettiği sarı renkteki bu madde kolay bozulmaz,balmumu bircok temizleyici _besleyici ve nemlendirici kremde emülsiyon olarak yer alır,balmumu cilde iyice yapıştığından hava değişikliğinde cildi korur.
PAPATYA (MATRİCARİA): Cildi yatıştırıcı etkisi ciltdeki hücre onarımına ve alerjik reaksiyonu önlemeye yardımcı olur.
SANDAL AĞACI TOMURCUĞU: Ciltdeki akne ve benzeri pürüzleri, kuru ciltleri ve derideki bakterileri temizler onarır.

KUŞBURNU: Cilt hücrelerini yeniler,cildi korur,kırışıklıkları giderir ve yaşlanmayı geciktirir.
GATULİNE RC: Cildi sıkılaştırıcı nemlendirici etkisi ile metabolizmayı harekete geçirir ve cildi daha canlı enerjik yapar.

SERAMİD: Cilt üzerinde güçlü bir tabaka oluşturur ve cildin nem tutan etkisi ile cildin daha sağlıklı ve nemli olmasını sağlar.
BİBERİYE ÖZÜ: Cildin üst tabakasını sivilceleri onarır,cildin gözeneklerinin acılmasını,canlanmasını ve yenilenmesini sağlarken cildi sakinleştirir yatıştırır ve cildin yaşlanmasını önler.


Before after fotolar;




Bu kızların sırrını tüm batı dünyası kapmış olmalı ki Lancome gibi dünya devleri teker teker BB kremlerini piyasaya sürmeye çoktan başladı....Eeee Garnier gibi gözde bir drugstore markası durur mu hiç????Onlar da üretmişler işte bu meşhur bb kremden .. 

Karşılaştırmalı olarak Missha BB ve Garnier BB krem yorumlarım;


 Gelelim Garnier BB krem fotolarına;

 






6.Nourishing body scrub (soya fasülyesi ve süt ekstresi)
 Besleyici nourishing body scrub'ıma ise tek kelimeyle bayıldım:)))Günün en karlı alışverişi bu oldu çünkü kampanya ile 4.90 TL'ye aldım ve cidden çok memnun kaldım:)) Hatırlarsanız  ŞURADAKİ ÜNLÜ İLK DIY PROJEMDE kendi formülüm olan:)) ev yapımı body scub yapımından bahsetmiştim...Hemen lafı gelmişken DIY projem için güncelleme yapayım ne yazık ki DIY projemdeki yaptığım scrub bir müddet sonra kurudu, sürmesi zorlaştı, her defasında sulandırmak zorunda kaldım:((( ve en sonunda sinirlenip attım:(((( Kumun aşırı emme özelliği varmış, kullandığınız likid malzemeyi hızla çekiyor:(((Boşuna sahillerimizin güzide kumlarını parsellemeyin, Watsıns'tan ucuza mis kokulu scrub alın:))))

Watsons'tan aldığım scrub'ın özellikleri şöyle;

Tanecikleri büyük tam istediğim gibi bastırınca acıtan cinsten:)))Kaşınmaya birebir:)))
Birim miktar başına tanecik sayısı biraz az geldi, daha yoğun tanecikli olsa daha iyi olurdu,çok miktar kullanmak gerekiyor.
Nem verme özelliği çok iyi, benim gibi kupkuru  ciltli olupta banyo sonrası vücut nemlendirici sürmeye üşenenlerdenseniz önce lifinizi yapın sonra scrub'ınızı yapın ve durulanın, krem sürmüş gibi mis kokulu ve nemli ayrılıyorsunuz duştan:))
Kokusuda çok yoğun olmasada oldukça güzel:))









18 yorum:

  1. watsons ın bu kavanozdaki scrublarına bayılıyorum :) cıleklısının mudavımlerındenım ben de :p hatta yazı vs de yazmıstım :) bu arada missha'yı ben de bır sıtede gordum, alıp almamakta kararsızım. Lancome teint idole ultra 24h kullanıyorum 2 haftadır, tek kelımeyle muh-te-şem :)

    YanıtlaSil
  2. taneciği az geldiyse deniz kumu karıştır azcık ! :))) nasılsa bu konuda tecrübelisin, az dur ilerde bende denemeyi düşünüyorum deniz kumunu zira bende senin gibi böyle hatır hutur sert peelingleri seviyorum,zannedersem deniz kumu aynı etkisi verecektir,ama çabuk kuruması kötü olmuş,ne yapılabilir acaba,vazelin falan olmazmıki. bu arada zamanında bende missha kremlerden stoklamıştım.elimde var 2 tane.1 tanesini ilk geldiğinde denemiştim bi daha kullanmak nasip olmadı.içeriğinin bu kadar doğal oldugunu ben hiç bilmiyodum biliyomusun iyiki yazmışsın.ben de kullanmıyorum diye bi köşeye atmıştım.bi şans daha vermeliyim sanırım.cok teşekkürler bunun için de :))))

    YanıtlaSil
  3. Mishayı aldıktan sonra memnun kalsan da kalmasan da sitenin adını ver mutlaka,ona göre alalım :D Ya da dikkatli olalım ;)
    Yazı çok güzel olmuş,ellerine sağlık..
    ps:Seviyorum böyle bol görselli,açıklayıcı,doyurucu postları :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @şanslıkedi çok teşekkür ederim canım:) offf dayanamayacağım siteyi bende keşfettim veriyorum işte; http://www.missha.tc/index.html bunu farklı blogger bir kızın sitesinden buldum, kız güvenilir diye anlatmış,official bir siteye benziyor..İncele bakalım, bende almak için sabırsızlanıyorum:(((

      Sil
  4. @gamze senin scrub post'unu okumaz olur muyum??:)hatırladım şimdi, elimdeki bitsin onu deneyeceğim:) Lancome biraz tuzludur fakat belki fırsat bulursam duty free den falan bakarım, senin önerine güvenirim, bu kadar övdüğüne göre denenesi bir ürün:) sevgiler..

    @adsız senin gibi yeni kişilerin yorumu çok hoşuma gidiyor fakat bir dahaki senere tanıyabilmem için keşke g mail den bir e mail hesabın olsa,yada başka bir e mail hesabınla girsende ismini görebilsem...Missha'nın içeriği cidden çok sağlam, antiaiging olduğunu ve kullandıkça cilde faydalar getirdiğine eminim...Ürününün kıymetini iyi bil bence:)) Faydam olduysa ne mutlu bana:) sevgiler...!

    YanıtlaSil
  5. canım ben o işleri hiç beceremiyorum yaa :((

    YanıtlaSil
  6. Yine yeni bişey öğrendim. BB nin renkli nemlendiricilerden ne farkı var peki.

    YanıtlaSil
  7. İlkecim renkli nemlendirici adı üstünde sadece çok az renk veriyor ama bb krem daha kapatıcı,özellikle sivilce izlerini falan çok güzel kapatıyor,aynı zamanda akne izlerini tedavi ediyor, hatta ben derin cilt bakımı yaptırmıştım zamanında cildim epey hasara uğradı vs doktor illa makyaj yapacaksan sadece bb krem kullan demişti:))içeriği çok sağlam,yara iyileştirici maddelerle dolu ve bu yüzden cildi aynı zamanda yaşlanmaya karşıda koruyor,antiaging aynı zamanda:) Tabiiii tüm bu söylediklerim Kore malı Missha BB krem için geçerli, uzak doğu malı skin79 gibi başka güzel markalarında bb kremi var ama en meşhuru Missha bb krem, makeupalley'den bakabilirsin:) Türkiye de kadınların bu derece ilgilendiğini gören firmalar fark parası katarak bir bir siteler kurmaya başlamışlar..Şu siteden almayı planlıyorum mecburen;

    http://www.missha.tc/index.html

    eskiden ebay den 9 dolara lıyordum:(( şimdi yasak yüzünden 60 TL yi gözden çıkaracağız mecburen:(( Birde en güzel özelliği güneş kremi sürmek zorunda kalmaman,spf 42 özellikle kış boyu çok iyi koruyor insanı..21 ve 23 nosu var, 23 al sanada uyar kesin, 21 nosu aşırı beyaz gözükmek isteyen Japon kızlar için:))))öpüyorum canımmm!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım süpersin gene. 140 tl renkli nemlendiriciye bayıldıktan sonra bunu uça uça alırım yaw. Cilde yararlı bişey keşfettim sayende hafta sonuna mutlu giriyorum. Öpüldün kocaman.

      Sil
  8. Canım ben de yeni BB Cream yazısı yazdım, tesadüf oldu. Garnier ben de aldım ama henüz denemedim. Yorumlardan sonra da pek hevesim de kalmadı ya, neyse :) Missha BByi de denemek için can atıyorum.
    Bu arada aldıklarını güle güle kullan. Karşılaştırma yazında çok aydınlatıcı olmuş :)

    YanıtlaSil
  9. Garnier´in BB kremini birtek ben denemedim sanirim ; ) Missha türkiyede magazada acacak diye okumustum bir yerde, iyi satis yaparlar kesinlikle ; )

    YanıtlaSil
  10. missha'yı makyaj temizleme yağıyla temizlemek gerektiğini bilmiyordum, öğrendiğim iyi oldu çok teşekkürler. bioderma h2o yeterli gelmez mi peki sivilce yapmaması için?

    YanıtlaSil
  11. merhaba
    missha bb kremlerin tek çeşidi mi var acaba?hangisini önerrsiniz?ama cldim çok kuruhassas ve oldukça açık renk

    amerikadan ekim ayında amerikalı bir arkadas tr ye gelicekona rica etmeyi düşünüyorum o zaman akitim olursa o gelmeden aldırıcam gelince bana versin
    bana güzel bir fondoten onerir misiniz?kapatıcı ozellıkte
    teşekkürler
    Senem

    YanıtlaSil
  12. meraba missha türkiye için internetten bayilik türü bir site açtı ordan almayı planlıyorum ama ebaydan alsam 9 dolara gelir mi? bide ben açık tenliyim 21 mi uyar?

    YanıtlaSil
  13. meraba missha türkiye için satışa açık bir site açtı bu siteden almayı düşünüyorum ama ebayda da 9 dolar ebaydan alsam gelir mi? birde açık tenliyim 21 mi uyar 23 mü?

    YanıtlaSil
  14. meraba missha türkiye için internetten bayilik türü bir site açtı ordan almayı planlıyorum ama ebaydan alsam 9 dolara gelir mi? bide ben açık tenliyim 21 mi uyar?

    YanıtlaSil
  15. merhaba yazı çok güzel insan ürünleri kullanan birinden yorum aldımı daha çok rahatlıyor
    misha bb den bahsetmişsiniz hangi sitede orjinal ve uygun bulabilirz yardımcı olabilirmisiniz?

    YanıtlaSil
  16. Merhaba ,

    Missha urunleri ozellikle BB kremler gittigidiyor.com da satiliyor...ben oradan aldim ve memnun kaldim...2 firma satiyor şimdilik...

    YanıtlaSil

Çok Kıymetli Yorumlarınız...!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...