6 Mart 2012 Salı

Rimel Dosyası ve Rimeller Hakkında Herşey

    Makyajda neredeyse en fark yaratan adımdır rimel kullanmak,  şahsen ben rimelsiz makyajımı eksik hissediyorum ve her makyajımda kullanıyorum...Bu postumda sizlere son zamanlar çevirip çevirip kullandığım rimellerden bahsedeceğim; soldan sağa;
1.Max factor mater piece maskara
2.Loreal telescopic carbon black maskara
3.Yves rocher 360 ekstra uzun maskara,
4.Loreal architect 4D maskara
     Kozmetik Ar-Ge sinde çalışan yakın bir arkadaşım var ve bana hep "rimelde formulasyondan çok iş fırçada biter" der ki ona aynen katılıyorum, bir kere rimel alırken önce ne istediğinize karar verin, kalınlık mı, uzatma mı, kıvrıklaştırma mı?
     Benim kirpiklerim ne çok gür ne de çok azdır, orta kalınlıktalar ve deneyimlerim sonucu sadece kalınlaştırıcı etki veren rimelleri kullandığımda bana çok yakışmadığını farkettim, hele kıl fırçalı (eski usül)ekstra dolgunlaştırıcı ürünler kirpiklerimi birbirine yapıştırıp bakışlarımı anomalikleştirmekten başka işe yaramıyor...Kirpiklerim orta uzunlukta ve bana en çok uzunluk veren tek tek ayıran rimeller yakışıyor..
Kısacası benim en sevdiğim rimel görüntüsü yukarıdaki fotoda mevcut..Herşeyiyle benim rimelden beklendim işte bu, tane tane ayrılmış kirpikler ve uzunluk.(**not:bu göz bana ait değildir ,yabancı bir blogger dan alntıdır:) Çokta fazla birşey istemiyorum değil mi?:))))
     Çooooooook eskiden ilk rimelim  Max Factor 2000 calorie idi, bunu kullanmayan yoktur sanırım:)Birçok genç kızın ilk rimeli olmuştur kendisi:) O sıralar bu en iyilerdendi fakat kirpiklerim birbirine yapışabiliyordu ve sinir oluyordum..
      Neyseki yeni ürün denemeyi sevmem sayesinde rimeller konusunda az çok bilgilendim hatta sadece fırçaya bakıp kirpiklerimin nasıl duracağına dair bir fikrim olabiliyor:))))) Ve kozmetik üreticilerini kutluyorumki benim gibi kirpiklerinin birbirine yapışmasına tahammül edemeyen bayanlar için plastik fırçaları icad ettiler...Allah razı olsun:)).Plastik fırçalarımla kirpiklerimi tek tek kolayca ayırmak varken artık hayatta kıllı fırça almam!
Soldan sağa sırayla yorumluyorum;
1.Max factor mater piece maskara: Yıllar yılı favorim Loreal telescopic rimel olduğu için MF dan çok uzaklaşmıştım ,2000 calorie sonrası  sadece dolgunlık  veren MF False lash maskarayıda deneyip hiç beğenmemiştim..Ve çok becerikli bir satıcı sayesinde yıllar sonra tekrar MF e son bir şans vermek istedim ve master piece maskara aldım. 

+ 'ları
  • Plastik fırça olduğu için gerçekten kirpikleri tek tek ayırma özelliği var, 
  • Kalınlaştırıcı etkisini sevdim,
  • Göz alt kirpiklerinde de verimli sonuç.
-'leri

  •  Uzunlaştırıcı etkisi Loreal telescopic  kadar iyi değil.           

2.Loreal telescopic carbon black maskara: İşte benim en sevdiğim rimel..Bir zamanlar tamamen farklı bir ürün deneme isteğiyle öncelikle gümüş renkli tüpte olanını denemiştim..Fırçasını başta yadırgadım upuzun ve incecik, bunu nasıl kullanacağım falan derken hayatımın rimeli oldu, alıştım, bundaki etkiyi başka bir rimelde bulamadım. Sonra carbon black olanına terfi ettim:) Çok daha siyah çok daha belirgin kirpikler elde ettim.

+ 'ları
  • Plastik fırça olduğu için gerçekten kirpikleri tek tek ayırma özelliği var, 
  • Kalınlaştırıcı etkisini çok güzel, birkaç kat sürdüğünüzde kalınlaştırma ile paralel uzatmada gidince takma kirpik efekti veriyor:)Ve en sevdiğim yanı kirpikler o kadar kalınlaştığında bile ayrık ayrık kirpikler elde ediyorsunuz. 
-'leri

  •  Alt kirpikler için pek verimli değil, fırçayı dikey tutup boyadığınızda çok iyi boyamıyor, yatay tuttuğunuzda verimliliği artıyor fakat alt kirpiklerde hem  yatay tutayım hem sağa sola çarpmasın derken ketoya dönüyorsunuz:))
Telescopik rimel ucuna bakarsanız (soldan 2.) diğer rimellerden ne kadar farklı olduğunu göreceksiniz...En ucunu yuvarlatıp 360° fırça kılı ekleseler alt kirpik dipleri için süper olacak.
******Tüyo: Alt kirpik boyama
Her makyajımda alt kirpiklerimi boyamam, özellikle smokey eyes ve alt göz kapağımada far sürdüğüm makyajlarda alt kirpiğimi boyamam. Hoş durmuyor.
Dramatik bakış elde etmek istersem alt kirpiklerimide boyarım...İnanmayacaksınız ama çoğu zaman o kadar uğraşıp farlarla smokey eyes makyajı yapmak yerine sadece kalem sürüp alt üst kirpiklerimi çok iyi boyayıp dramatik görüntü elde ettiğim zamanlarda çok daha anlamlı bakışlarım oluyor..Böyle çok uğraşmadan güzelleşmek hoşuma gidiyor:) Size daha iyi anlayabilmeniz için alt kirpikler rimelsiz smokey makyaj (alt solda) ile alt ve üst kirpikler rimelli  makyaj fotolarını (alt sağda) ekliyorum.Seçim sizin:)

3.Yves rocher 360 ekstra uzun maskara: İşte en son keşfim!!!Bu maskara cidden tahmin etmediğim kadar büyük performans gösterdi. En büyük özelliği 360° yani fırça kılları fırçanın en ucunda da özel dizayn edilmiş şekilde mevcut..
+ 'ları
  • Plastik fırça olduğu için gerçekten kirpikleri tek tek ayırma özelliği var, 
  • Kalınlaştırıcı etkisini çok güzel,
  • En çok denge yaratan bu rimel bence..Denge olayından kastım mesela Loreal telescopic rimelde kirpik bölgesinin en ortası en çok uzayarak ivmelenmiş gözükürken, bu rimelde enteresandır kirpikler sağ ve sol kenarlarda da (buruna yakın kısım ve dış kısım) dengeli uzuyor..Bu dengeli görüntü doğrusu benim çok hoşuma gitti!
  • Alt kirpikler için süper verimli:)) Adı üstünde "360" olduğu için altlarıda tek tek ayırıp uzatıyor..!
  • İçeriğinde badem proteini olması sebebiyle kirpikleri beslediği vaad ediliyor. (ne kadar katılmıştır bilemem ama en azından bitkisel bir içerik duymak vicdanımı rahatlatıyor:) diğerlerine göre daha masum geliyor)
  • Bitkisel içeriği işe yarıyor diğer rimellere göre temizlenmesi daha kolay.
  • Kirpik yakalama özelliği en yüksek rimel...Harika yakalıyor, kirpikleri ucuna kadar boyamadan bırakmıyor:)))



-'leri
  • Sanırım Loreal telescopic carbon black kadar simsiyah değil ama bir tık aşağıda diyebilirim, gayet alınabilecek güzel bir rimel... 

4.Loreal architect 4D maskara: İşte beni en çok hayal kırıklığına uğratan rimel!!!!!!!!Bu rimelin reklamları dönerken kafama koymuştum almayı, 3D 4D ne oluyoruz ?kaç boyutlu etki veriyor ?fırçaya bak çok teknolojik:)) bu rimelde bir iş var! diye bende çok güzel bir imaj yaratmıştı.(göz üstündeki 2-3 kıl parçasını uzatacağız diye daha üstün nasıl bir teknoloji getirecekler oda ayrı bir mevzu:)))) Daha sonra üniversiteden canım arkadaşım Sevda'nın banyosunda ikimiz beraber makyaj yaparken onda bu rimeli gördüm. Ona bu rimelin hemen nasıl olduğunu sordum ve "Lame güzelde laf mı muhteşemmmmm, muhteşemmm!" Dedim "güzel olduğunu anladımda uzatıyor mu kalınlaştırıyor mu nasıl?(herkesi kendim gibi detaycı sanıyorum işte:) " falan diye "oda takma kirpik gibi oluyor herşeyi yapıyor" diyince bende bir koşu alıverdim! Gelelim fasülyenin faydalarına:))

+ 'ları
  • Tek sevdiğim yanı ilk geçişte epey bir kalınlaştırma etkisi.
  • Fırçanın hafif açılı olması uygulama açısından iyi fakat kirpik yakalama özelliği olmadığından üstüstede sürseniz bir işe yaramıyor.

-'leri
  • Kirpikler yapışıyor tek tek ayrılmıyor.Fırçası eski usül gibi, son çıkan plastiklere hiç benzemiyor..
  • Sür sür sür yeteri kadar uzatmıyor, uzatması için üstüste sürüldüğü taktirde yapay bir etki oluşuyor.
  • Bence piyasadaki flormar, pastel rimellerinden çok farklı bir sonuç vermiyor.
*****Son Rimel tüyosu: Rimellerin kurulaşmasının /yoğunlaşmasının engellenmesi

Benim gibi kirpik yapışmasından nefret eden , tek tek ayırmak için bu denli kasan biri için rimel kuruluğu en berbat şey!

Geçmişte rimeli ilk aldığımda hemencecik içi kurumasın diye kirpiklerimi rimelleyip rimelin kapağını hızla kapatırdım.nekadar kasarsam kasayım bazı markalarda neredeyse 2-3 kullanımdan sonra rimel kurumaya başlıyor..Sonra asla istediğim verimi alamıyorum. En sonunda bunu engellemenin sırrını öğrendim!

BADEM YAĞI!!! Rimel kurumaya başladığı sırada badem yağı damlatıyorsunuz ve iş bitiyor!!!

Ama işin püf noktası sadece 1 damla damlatmanız, aşırı kuruduysa 2 damla damlatabilirsiniz fakat çok cıvıklaşma durumu meydana gelebilir aman dikkat:))

Ve badem yağı kirpikleri besletip uzattığı için bir taşla 2 kuş vuruyorsunuz!!!Hem kirpiklerinizi dilediğiniz gibi boyayın hemde bunu yaparken besleyin, bundan iyisi can sağlığı:)))

Ben bu tüyoyu o kadar abartıyorumki  henüz yeni bir rimel alıpta kıvamını beğenmediğimde dahi hemencecik badem yağı damlatıveriyorum:)) Mesela MF master piece maskarayı daha yeni aldığımda bile kıvamı koyu idi, damlattım mis gibi oldu:))

Ayrıca bu tüyo sayesinde rimel tüpünüzün dibinde kuruyan rimel yumuşayıp fırçaya akacak ve katılaşıp kullanılmayan rimel parçası kalmayacak:)))) Normalde rimellerin kullanım ömrü 3 ay diyorlar fakat ben bu yüntem sayesinde epey uzatıyorum, :))

Üstelik gözde rimel akması falan olmuyor, eskiden annemden öğrendiğim yöntemle tüpün içine su damlatıyordum sonrası felaket!karabasan!Bir anda gözümden akabiliyordu, badem yağında ise 1 damla damlatırsanız böyle bir durum cidden olmuyor...Üstteki rimellerimin 4'üde yağdan nasibini almış, iyice besleyici hale gelmiş:))) Oleyyyy tez zamanda uzasın kirpiklerrrr, kalınlaşsınnnn, kaşlara yapışsınnn!!!!!!!Haydi Lame kaçarrrr!:)

10 yorum:

  1. bu yontemi ben de bir rimelime uygulamıstım :)

    YanıtlaSil
  2. Carbon Black benimde gelmis gecmis en iyi rimel´imdi, maalesef almanyada satilmiyor artik : ( Onun gibi bir rimel bulursan mutlaka banada haber ver : D

    YanıtlaSil
  3. bende son zamanlarda rimelleri karıştırarak kullanmaya başladım. Önce dolgunluk veren kıllı fırça sonra tek tek ayıran silikon fırca sonuç cok daha iyi. Bu arada badem yağı önerini bende denedim ama heryere bulaştı benimki. Sen suya dayanıklı olan yağ bazlı rimel mi kullanıyorsun acaba.

    YanıtlaSil
  4. @gamze sen bilmesen şaşardım:))

    @vivam nasıl Almanya da satılmaz yahu??üzüldüm ciddne, ok ona yakın sonuç veren bulursam haber viririm.

    @ ilkecim süpersin yaaaaaa:))))))))Kızım sen kesin blog açmalısın, bende olmadı önce 4d loreal sonra MF rimel kullanayım:))Canım ben suya dayanıklı kullanmıyorum, sadece badem yağını küçük bir damla damlatıyorum ve sorun yaşamıyorum..

    YanıtlaSil
  5. Bu badem yağı olayını en kısa zamanda deneyeceğim, unutmazsam kalkar kalkmaz deneyeyim hatta :)

    YanıtlaSil
  6. @sevdacım en güzeli bir gün akşamdan bir damla damlatıp 2-3 kez fırçayı sok-çıkar yapıp karıştırıp öbür gün sürmek, rimelin içeriği badem yağıyla iyice özdeşleşiyor kıvam seyreliyor..:))Al sana taptaze mağazadan alınmış gibi rimel hemde badem yağlısından:)

    YanıtlaSil
  7. Bir Ürün ancak bu kadar güzel anlatılabilir teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. Yves Rocher 360 ekstra uzun maskarayı alırsam bil ki senin sayendedir :) bizim gibi güdük kirpikliler için rimel bulmak zor iş. Şu günlerde avon super extend extreme maskarayı kullanıyorum benim kirpiklerimi bile yola getirdiyse uzun kirpikli birinde nasıl bir etki yaratır bilemiyorum :) sormak istediğim şu; avon rimelimin içinde kirpikleri daha da uzatması adına tüy parçacıkları var rimeli sürerken kirpiğin uç kısmına sabitleniyor ve dahada uzun gösteriyor yves rocher ın rimelinde de bu var mı? Bu rimeli uyguladığın fotoğrafı gördüm sanki var gibi geldi. Şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  9. merhaba,
    şu sıralar rimel arayışına girdim ve 2 rimel arasında kaldım bunlardan biri loreal telescopic diğeri ise max factor masterpiece.
    kirpik yapımın gürlüğü ve uzunluğu ortadır ve bir rimelden beklentim tam olarak da sizin bekletinizle aynı tek tek ayrılmış kirpikler ve hiçbir şekilde topaklanmamış kusursuzlukta.. başta da bahsettiğim gibi 2 üründen birini alacağım ve ikisini kullanmış olduğunuzu görünce size danışmak istedim.
    teleskopik için hiç gürleştirmiyor örümcek bacağı gibi bir görüntüye neden oluyor denilmiş bu yüzden ürktüm açıkçası.
    siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında birde hangi ürün de topaklanma daha az acaba? şu topaklanma olayından gerçekten çok korkuyorum açıkçası.

    YanıtlaSil
  10. Bence kesinlikle Loreal telescopic e şans vermelisin, topaklanma çok daha az ve uzatma özelliği çok daha fazla...

    YanıtlaSil

Çok Kıymetli Yorumlarınız...!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...