31 Ocak 2012 Salı

Parfüm Dosyası: Lame'nin Tüm Parfümleri-1


Ne zamandır bir parfüm post'u yayınlamak istiyordum kısmet bugüneymiş, kendime elimdeki parfümleri tam bitirmeden yenilerini almamaya söz verdiğim için parfümlerimin bir kısmı biraz fil tarihinden kalma:) Parfümlerin tonları, alt tonları hakkında da maalesef çok bilgili değilim hani derler ya çiçeksi koku ama alt tonu odunsu, sandal ağacı vs diye işte bunlardan pek anlamıyorum fakat yine de parfümlerin hepsinin üstünden giderek tek tek nacizane kendi yorumlarımı yapacağım;



İlk olarak hayatımın parfümünden bahsetmek istiyorum;

1. Elizabeth Arden- Sunflowers: Solda küçük ve büyük 2 boyunu gördüğünüz bu parfümün benim için anlamı çooooook büyük! Çünkü büyük aşkım sevdiceğimle en baştan beri bu koku ile ilişkim başladı ve devam etti! İlişkimiz epey uzun sürdü hala devam ediyor şükür ki ve fotoya dikkatli bakarsanız en soldaki küçük şişenin dibinde çok az miktarda parfüm olduğunu göreceksiniz. Bu parfümü kullanırken üniversite yıllarındaydım ve eğer parfümün en sonundaki birkaç damlayı kullanıp bitirirsem ilişkiminde biteceğini düşünüp bitirmeye kıyamazdım:) Böyle garip takıntılarım vardır benim:( Yıllar sonra çilekten dev boyunu aldım ve her sıktığımda o garip duygu ve heyecanı hissediyorum:) İnanılmaz birşey, bu duyguyu sizlere tanımlayamıyorum fakat beni bu koku inanılmaz iyi hissediyor...Hatta enerjimin en düşük olduğu zamanlarda yada kendimi çok paçöz bakımsız hissettiğim enerjimin en düştüğü anlarda  bu parfümü sıktığım  zaman bir anda kendimi cool hissediyorum, birden pretty woman halleri sarıyor beni:)) Herkesi eminim böyle hissettirecek kendilerine ait bir koku vardır mutlaka...Bu kokudan çok daha güzel yüzlerce koku vardır ama bu kokunun bende bir hikayesi olduğu için o kokulardan hiç biri beni bu derece özel hissettiremez buna eminim:)Sadece bu kokuyu sıkmıyorum maymun iştahlı olduğumdan bir sürü parfüm sıkıyorum fakat bu koku hayatımın sonuna kadar bende olması gereken bir koku olacak! Şişedeki simgesi ayçiçek:) Ayçiçek yağı mı var bilemiyorum fakat benim tenime yakıştığını hissediyorum...

2. Amarige de Givenchy Paris: Bu koku annemden hacıladığım bir koku:) Annemin parfüm allerjisi çıktığından sağolsun tek tek bir sürü kokusunu bana verdi:) Biraz ağır bir koku, alt tonu ne bilmiyorum ama çiçeksi sıcak bir koku..Ara ara sıkıyorum.

3. Kenzo Flowers: Bu kokuyu kendi zevkimle almadım,(resimde en sağdaki) sevdiceğim bir ara hediye olarak almıştı. Maalesef çok sıradan bir koku, en azından benim için öyle oldu çünkü bir dönem Ankara'nın liseli genç kızlarında bu kokunun açık parfümü öyle bir moda oldu ki, neredeyse her yer bu koku kokuyordu:)))Aslında bu kadar popüler olmasa cidden enteresan bir koku, hoş yani ama ben pek sıkamıyorum, maalesef sıradan geliyor işte:( Şişesi güzel, dekoratif olarak duruyor ne yapalım:(




Bunlar en çok sıktıklarım:) Soldan 2. 'nciyi anlatacağım;

4. Evidence- Yves Rocher: Bir dönem Belçika'da yaşamak zorunda kalmıştık ve o dönem Yves Rocher çılgınlığım başlamıştı:)) Tüm ürünleri çok ilgimi çekmişti, Brüksel'de bu marka inanılmaz tutuyor bunu da belirteyim sizlere. Parfümlerinden en çok Evidence popüler idi, sonradan farkettim ki orada da Evidence çılgınlığı vardı metro durakları, city 2, de brocker vs. her bir yer bu koku kokuyordu:)) Türkiye'de neyse ki henüz keşfedilmemiş, ve ben bunu salına salına sıkıyorum:)) Çokça soran oluyor bunu da bilesiniz:)) Koku çiçeksi, tutkulu bir koku fakat 3 gün üstüste sıkınca ben epey sıkılıyorum... Niye böyleyim bilmiyorum ama hep aynı kokuyu sıkamıyorum işte:(



Gruplandırma yaparak anlatmaya karar verdim; Üstteki iki koku sıcak çiçeksi kokular Kenzo flowers' ı anlattım diğerine gelince;

5. Versace Red jeans: Bu koku teenage zamanlarımdan kalma, yine annemden hacılanma:) Tam genç kız kokusu olduğunu söyleyebilirim, şu an satılıyor mu bilemiyorum ama bana cidden yakışıyordu bu koku. Bitsede şişesi ve nostaljisi beni mutlu ediyor, duruyor işte masamda:)



Bu fotoda en sağdaki kokuyu tanıtacağım;

6. Burberry weekend: Fotoda kenzo ve red jeans le bir arada grupladım çünkü bence 3'üde genç kızlara çok hoş yakışacak kokular...Birde maalesef bu koku da Kenzo gibi çooooook ama çooooooooook yaygın! En çok üniversite yıllarımda hatırlıyorum en yakın arkadaşlarımdan Sevda'da kullanırdı bende, giderdik açık parfümcüye bittikçe yenisini alırdık:))) Herkes aynı kokuyordu ama yinede bu kokudan sıkılmazdık...:)Gerçekten benim koku zevkime çok uygun, class bir koku, koku olarak sıradan değil asla fakat herkesin kullanımıyla maalesef koku sıradanlaştı! Bir gerçek daha var ki arkadaşlarımın erkek arkadaşlarının bu kokuyu özellikle çok sevdiklerini belirttiklerininde altını çizmek istiyorum..:)Yani bu kokuyu erkekler seviyooooooo!!!!

**Not: Eskiden D&P açık parfümcüden alırdık bu kokuyu, sonradan orjinalini açık parfüm kadar sevemedim desem güleceksiniz bana ama inanın açık parfümü daha güzel kokuyordu sanki:))

Yazının devamı gelecek!




12 yorum:

  1. YR´in kokularini bende begeniyorum, bir dönem kullaniyorum, bitirdikten sonra ama bir müddet almiyorum tekrar, bende cabuk sIkIlananlardanim ; )

    YanıtlaSil
  2. @Viva imza parfümüm olsun,tek o kokuyu sıkayım,arkadaşlarım beni onla özdeşleştirsin çok isterdim ama işte o daldan bu dala aynen çabuk sıkılıyorum:)

    YanıtlaSil
  3. waaowww ne kadar detaylı bir post olmuş harikasıınn :)ben de farklı kullanmayı sevenlerdenim:)

    YanıtlaSil
  4. Canım benim de hep 5-6 parfümüm olur ama hep 1ini kullanırım :)

    YanıtlaSil
  5. @fashion özge ben detaysız yazamadım bir türlü:)Senden de bir parfüm post u bekliyorum, merak ettim neleri kullanıyorsun:)

    YanıtlaSil
  6. @sevda'cım parfümlerinden o biri hangisi merak ettim:)

    YanıtlaSil
  7. Canım geçmişe götürdün beni. Bende D&P den Kenzo Dete diye bişey yaptırırdım. Hakikaten hiç bir gerçek parfüm onlar kadar kalıcı olmuyor. Hey gidi günler.

    YanıtlaSil
  8. @İlke'cim D&P öğrencinin, emeklinin, emekçinin dostu:)) Şaka bir yana evet bende yazarken nostalji yaşadım,sevda arada bir D&P'den farklı kokular keşfetmekte ustaydı:)

    YanıtlaSil
  9. Waoow!Parfümlere gel :) ne güzeller hepsi... cnm hemen bir parfüm tavsiyesinde bulunacağım sana...En son aldığım Versace Cyristal Noir -Escada Desire Me -Chloe 3'lüsüyle aşk yaşıyorum...parfüm arayışına girersen bu yazdıklarıma bi bak tatlım...

    YanıtlaSil
  10. @myprincess tavsiyelerin için çok sağol, Chloe'ye bende bayılıyorum, şimdilik elimde çok parfüm olduğu için kendimi tutuyorum ama parfüm alırsam ilk tercihim sanırım Chloe olacak:)

    YanıtlaSil
  11. Sevdanın dünyasına sunflowers la ilgili müthiş romantizm kokan anılarınızı anlatınca aradım bloğunuzu bayıldım yorumunuza mutluluklarr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rahan'cım bloğumuza hoşgeldin:) yorum sonucu bloğu araman ve tesadüfide olsa ziyaretin beni çok mutlu etti...sevgiler!

      Sil

Çok Kıymetli Yorumlarınız...!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...