15 Ocak 2012 Pazar

DVD Keyfi: Zamana Karşı-In Time



Bu filmi çooook önceden beri aşırı izlemek istiyordum nihayet dün muradıma erdim,:)Hemen sizlere yorum yazmak istedim...Bir kere senaryo yada fikir kime aitse yaratıcılığından dolayı kutlamak istiyorum, senaryo çok manyak birşey:))) Acaip yaratıcı geldi bana, filmde yakın gelecekte bir tarih anlatılıyor göya insanlar artık ölümsüzlüğü bulmuşlar ama bu seferde sınırlı kaynaklar olduğu için yine güçsüz tarafın ölmesi gerek...Eeee güçsüz taraf kim olacak? Tabiiki fakirler!'!! Filmde kimse 25 yaş sonrası yaşlanmıyor fakat varoş kesiminde yaşayanlar 25 sonrası eğer para kazanamazlarsa genç yaşta ölmek zorunda kalıyorlar, herkesin kolunda bir sayaç var , orada ne kadar yılı ,ayı ,günü ve saniyesi kaldığı yazıyor, diyelim ki bir kahve alacaksın sana fiyatı 1 dakika deniyor, her şey zamanla ölçülüyor, kolundaki sayacı garsona veriyorsun ömründen 30 saniyeni alıyor:))  Hayat mı kahve mi???Yada elmas küpeler mi? Hayat mı?:))) Herşeyin bedeli ömrünüzden dakikalarla, aylarla ölçülüyor...Kısacası para yerine hayattan dakikalar geçerli. Gelelim burjuva kesime, orada ise insanların kollarındaki sayaçta bırakın yılları milyon yıllar mevcut:) Zamanı onlar ele geçirmiş, ölen kesim varoşlar, zenginler ise yüzyıllar boyunca 25 yaşında dolanıyorlar etrafta!!! Şuanki polis yerine zaman koruyucular devriye geziyor:)) En önemli olan şey zaman olduğu için zaman korunuyor:))Birde filmde en sevdiğim şey insanlar kollarının sayaç kısmını temas ettirerek birbirlerine zaman geçirebiliyorlar.Sevdiğin birine kendi zamanından geçirebiliyorsun eğer onun zamanı az kalmışsa:))Tabi burda işin içine romantizm de girebiliyor, senaryonun biraz uyduruk ve saçma bir ayrıntısı ama severim böyle şeyleri:))

Daha fazla uzatmayayım tüm filmi anlatacağım neredeyse, konu süper fakat bence kurgu biraz zayıf kalmış, abicim birde şu Justin den vazgeçsinler yaaaa, sevmiyorum bu adamı, o şarkılarını söylemeye devam etsin...Filmde çok sevdiğim Olivia Wilde da var, ama rolü kısaydı, birde tüm oyuncuların ya 25 yaşında olması ya da 25 gözükmesi gerektiğinden öyle kelli felli ağır amca Holywood starı oynatmaları imkansız olmuştur sonuçta:)

Filmde benim beklentim hayatı sadece zamana indirgememeleri, zamanla beraber hayaller yada yapılan şeyleri, gerçekleşen şeyleri vurgulayabilirlerdi..Mesela varoşlardaki kesmin hayallerininde küçük olmasından bahsedebilirlerdi, yada zengin kesimde tamam adam yaşamış yüzyıllarca da ne yapmış? Bunlar pek yüzeysel geçilmiş, ama yinede ben zevkle izledim, tavsiye ederim sizlere.. İyi seyirler! Fragmanı merak ederseniz aşağıya ekledim ;




7 yorum:

  1. bu filmi bi ara bende çok izlemek istemiştim ama sonra unutmuşum aklımdan gitmiş. Yazını görünce tekrar aklıma geldi. Hemen izlemeliyim hemen :)

    YanıtlaSil
  2. şimdi izliyeceğim, bende ne izlesem diye düşünüyordum. iyi oldu :) sağol.

    YanıtlaSil
  3. @Aswang ve @çirkinhatun iyi seyirler:))Umarım beğenirsiniz!

    YanıtlaSil
  4. Banada bunlarin Bonny&Clyde seklinde ortaliklarda gezip banka soymalari tuhaf gelmisti, yani cok yapmacik, yoksa dedigin gibi iyi film olabilirdi aslinda, fena sayilmaz : )

    YanıtlaSil
  5. @vivam güldürdün beni evet o kısım çok dandikti:)) Painted veil önerin aklımda senin zevkine güveniyorum, onu izlemem lazım!

    YanıtlaSil
  6. Merhaba blogunuza ben de katildim.takipteyim:)
    Bende beklerim bloguma
    Sevgiler
    Khaleesistyle.blogspot.com
    Duygu

    YanıtlaSil
  7. @khaleesistyle takipte kal:)Meraklıyımdır hemen bloğunu inceledim,giyim zevkine bayıldım, bende takipteyim:)

    YanıtlaSil

Çok Kıymetli Yorumlarınız...!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...