15 Kasım 2011 Salı

Beni Unutma




Hafta sonu 2. seçtiğimiz sinema Özer Kızıltan yönetmenliğinde çekilen "Beni Unutma" filmiydi...Gelgelelim bu seferki seçimimiz ne yazık ki pekte doğru değilmiş...! İyi vakit geçirdik fakat benim beklentimi kesinlikle karşılamadı... Mert Fırat'a "Başka dilde aşk" filmine zamanında tam not vermiştim hatta Türk sinemasında hiç beklentim olmayarak izleyip sonra üst noktalara koyduğum bir filmdir... Filmi seçerken Mert Fırat'ın oynaması benim için önemli bir etkendi ve tabi bunun yanında  yönetmen Özer Kızıltan 'ında geçmişte Takva gibi kaliteli bir filme imza atmış olması da ikinci önemli etkendi.  Birde konu aşk olunca ve duygusal bir film olunca Lame naapar selpak mendilini hazırlar ve gider ağlamaya:)))
Filme çok güvendiğim için sevdiceğimle gitmeyi çok istedim, bir "Issız adam" yada "Aşk tesadüfleri sever" tadında romantizm yaşayarak çıkacağımızı umarak aşırı ısrar ettim ona ama ne yaptımsa filmi izlemeye gelmedi, arkadaşın eşi de aynı şekilde istemeyince bizde kız kıza gitmeye karar verdik:))) İyiki de öyle yapmışız, ağlaya ağlaya bir hal olduk:))

Filmin başröl oyuncuları;



Filme gelecek olursak erkek cephesinde heyecanını yitirmiş bir nişanlılık ilişkisi yaşanmakta ,kız cephesinde ise bir aldatılma mevzusu yaşanıyor ve yalnız kalan depresif kız ile nişanlısının yanlış kişi olduğunu anlayıp ayrılan erkek birbirlerine tesadüfen rastlaşıp çok büyük bir aşın içine düşüyorlar!!!Aslında konu çok klasik gibi gözükse de çok işlenebilen bir konu bence....Ama gelin görün ki film öyle değil, filmde her şey o kadar klişe ki....Görsel çekimlerin zenginliği ve müzik dışında inanılmaz basit bir film....Birde hiç ama hiiiç gerçekçi değil!!!!


Şu fotoya bakın!!! soruyorum size hangi kız erkek arkadaşının doğum gününde ona bir çiçek demeti alır ve onun evine doğru vespasıyla böyle hızla yol alır!!!!:)))


Kızın erkeğin söylediği tüm kalıplaşmış klişe laflardan etkilenmesi, hemen kapılması bana hiç inandırıcı gelmedi....Hani teenage olsalar anlarımda ikiside işinde gücünde insanlar, bu kadar basit işlenmemeliydi aşk!! Hele filmde aşkın  cereyan edip hemen evlilik çocuk olayları vs hızla yılların geçmesi çok yapay durmuş..... Oysa kısa bir zaman diliminin uzun ve etkili dialoglarla işlenmesi çok daha etkili olabilirdi....


Açıkçası filmi izlerken  ben çok ağlak bir tip olduğum için ağladım ama çokta ağlatacak bir film değildi... Ben ve arkadaşım Sanem bir bayan olarak filmde hemcinsimiz Olcay'ı inanılmaz beğendik....:)) Erkeklere bakacağımıza gözümüzü bu kızdan alamadık.....Hiç tanınmış bir oyuncu değil ama o kadar karakteristik farklı bir güzelliği varki + filmde giydiği kıyafetler (vintage tarzda) beni benden aldı...Bu kızın oyunculuğununda süper olduğunu dip not olarak eklemek istiyorum....Bir insan nasıl bu kadar sade ve doğalken aynı zamanda bu kadar güzel olur....!!Aşağıda Olcay'ı oynayan Açelya Yılhan'ın düz ve kıvırcık saçlı hallerini görüyorsunuz, ben kesinlikle filmdeki gibi kıvırcık saçlı halini beğendim ve izleyince kendi koyu renk saçlarımı çok özlediğimi hissettim (maymun iştahlı Lame hemen kıskançlık yapmaaa! saçların yeni yandı , dumanı üstünde henüz, bırak azcık iyileşsinler:)))


Birde filmin en sevdiğim düğün görüntülerinden bahsedeceğim;  


Tek kelimeyle süperdi!!!!Yeni evleneceklere kesinlikle ilham vereceğini düşünüyorum...Kızın duvağı yoktu, sade ve düz bir gelinlik giymişti....Bizler gibi kabarık  tarlatanlı ve şatafatlı gelinlik giymeden de güzel olunabiliyormuş demekki:)))) 
Bizim gelinlerimiz hep klasik topuz yapar oysaki topuz çok az yüz şekline yakışır, birde kızın saçına bakın fönlü bile değil, mor çiçekli tacına bayıldım doğrusu!!




Burası neresi bilemiyorum ,Ağva olabilir diye düşündüm ama sandalda bulunan gelin ve damadı arkadaşlarının iskeleye çekmesi fikri çooooook hoşuma gitti.:)))Ne kadar romantik öyle yaaaaa.....


NOT: Çok beğenmediğim bir filmi bile böyle uzuncana anlattım ya helal olsun bana!!!! Bu huyumdan kurtulamadım gitti, bu postlarım çok vakit aldığı , benimde çok dar vaktim olduğu için ve buna ek olarak daha sık post yayınlayabilmek  adına bu huyumu yeneceğim!!! Kısa post yazma kararı aldım arkadaşlar bakalım uygulaya bilecek miyim??:)))






8 yorum:

  1. canım ben satıyorum blogumda missha bb kremden,incelemek istersen:
    http://make-upshopping.blogspot.com/2011/07/satilik-missha-bb-krem-no21.html

    YanıtlaSil
  2. Hürriyet'in pazar sinema ekinde vardı bu film, çok güzel anlatmışlardı merak etmiştim ben de. Neyse evde izlerim yine de :)

    YanıtlaSil
  3. Pek beni saracağını düşünmüyorum filmin ama düğün sahnesi süpermiş hakkaten. Ağva ya benziyor dediğin gibi..

    denizsaatcioglu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. @sevda'cım bunlar benim kişisel yorumum, belki bir başkasına güzel gelebilir.Ömür Gedik bile iyi şeyler yazmıştı köşe yazısında bu film için, şans verebilirsin...

    YanıtlaSil
  5. @denizsaatçioğlu evet cidden süperdi, yönetmen bu sahnelerde bayanları hedef kitle olarak seçmiş belli:)))

    YanıtlaSil
  6. filmi çok merak ettim doğrusu, böyle bir film izlemeye ihtiyacım var şu sıralar :)

    www.izmiristanbularasi.com

    YanıtlaSil
  7. @İzmiristanbularası iyi seyirler:)Bu arada ne yaratıcı blog ismin var,bloğunu inceledim çok hoşuma gitti,takipçinim:)

    YanıtlaSil
  8. Mehmet Emin SULTAN22 Kasım 2011 05:45

    Lame ve Dore, Atilla Dorsay tadında harika bir film eleştirisi yapılmış. Teşekkürler......

    YanıtlaSil

Çok Kıymetli Yorumlarınız...!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...