2 Kasım 2011 Çarşamba

Adele Sevenlere!!!!


Bloğumda biliyorsunuz hoşuma giden her şeyi sizlerle paylaşıyorum  ve bu aralar kulağımda hep aynı şarkıyı mırıldanıyorum, yada aynı tını sürekli çalıp çalıp tekrar ediyor, "Some one like you!!!"Uzun zamandan beni bu denli etkileyecek bir şarkı çıkmamıştı ...Bir taraftan Adele'yi geç keşfettiğime hayıflanıyorum bir taraftanda diğer şarkılarını dinliyorum ama "Some One like you" şarkısını defalarca dinlememe rağmen her defasında tüylerim diken diken oluyor, yok böyle bir şey!!! Her defasında ağlamaklı oluyorum, iyiki bir sevgiliden ayrıldığımda yada bir terk durumunda bu şarkı karşıma çıkmamış!!O zaman vay halime:)))) Görüntü itibariyle tipik bir İngiliz kızı olan (tombul, beyaz  tenli, kızıl saçlı) soul-jazz şarkıcısı Adele ilk olarak 19 yaşında "19" isimli albümünü çıkarmış...İşte benim kaçırdığım albümde o zaten:(( Ve şuan 21 yaşında "21" albümü resmen patlamış durumda, İngiltere'de haftalardır 1 numara, satış rekorları kırıyor, ödüllere doymuyor, ilgilenenler için altta tüm verileri çıkardım;

-21 albümü 24 Nisan 2011 tarihine kadar İngiltere'de 2,068,000 kopya sattı ve 12 haftadır 1 numarada.
-Albüm Amerika'nın da gözdesi. Şu ana kadar 1,2 milyon sattı ve 1 numarada 6 hafta hüküm sürdü. İlk haftasında 352,000 satan albüm 2011'in şu ana kadar bir haftada en çok satan albümü.
- Albüm Hollanda, Almanya, İrlanda, Avusturya, Belçika, Kanada, İsviçre, Yeni Zelanda listelerinde 1 numaraya kadar çıktı, 21 ülkenin de Top 10'una girdi.
-Şu ana kadar albüm dünyada 4 milyondan fazla sattı ve yılın en çok satan albümü unvanını elinde tutuyor.
-Albümden çıkan ilk single Rolling In the Deep 5 ülkede zirveyi gördü. Amerika ve İngiltere listelerinde ise 2 numaraya kadar yükseldi ve ilk 10'daki istikrarlı tutumunu sürdürüyor. Amerika'da Platin, İngiltere'de ise Altın sertifika kazandı.
-Someone Like You, Brit Ödülleri'ndeki etkisi sayesinde İngiltere ve İrlanda listelerinde 1 numaraya çıktı. Şarkı, Rolling In the Deep'i bile gölgede bırakarak İngiltere'de Platin sertifika aldı.
-Set Fire to the Rain, Hollanda listelerinde 1 numaraya çıktı ve Amerika listesi Hot 100'a 88 numaradan giriş yaptı.
-Adele'in ilk albümü 19, 21'ın yayınlanması ile birçok ülkenin albüm listelerine geri dönüş yaptı. Hatta o kadar ilerledi ki, İngiltere'de yılın en çok satan ikinci albümü şu an 19. (Birinci tabii ki başka bir Adele albümü, 21.)
-İlk albümü ile En İyi Yeni Artist ödülü dahil, 2 Grammy ödülü kazanan Adele'in bu albümüyle Grammy gözdesi olması bekleniyor.
-Adele Brit Awards'da ''Critics Choice'' ödülü kazanan en genç sanatçı.

"Some One Like you"  dışında "Rolling in the deep" şarkısı da tam bir bomba...Bu kız kesinlikle şarkı söylemek için doğmuş!!! İkisinin klibinide peşpeşe sizlerle paylaşıyorum ama "Some one like you"'yu dinlerken lütfen volümü biraz daha yükseltin...Pişman olmayacaksınız!!:)

LAME













5 yorum:

  1. Adale'ye ben de bayılıyorum.İnanılmaz güzel bir sesi var.Bir de böyle içinde,duruşunda bir keder var gibi.Ben de böyle,o keder diye nedir merak ediyorum,çözmek istiyorum gibi bir his geliyor Adale'yi görünce :)

    Someone Like You konser kaydı çok çok daha hisli bence ona da bakmadıysan bak derim ;) linki;

    http://www.youtube.com/watch?v=qemWRToNYJY

    YanıtlaSil
  2. http://www.youtube.com/watch?v=VK4TwstB2AM&feature=share

    bunu dinlemelisiniz. bence en güzel şarkısı:)

    YanıtlaSil
  3. @Sevgili blog çok haklısın konser kaydında çok daha dokunaklı söylemiş.

    YanıtlaSil
  4. @Minder cidden "Set fire to the rain" "Rolling in the deep"'ten çok daha muhteşem bir şarkıymış!!Ama benim hala favorim Some one like you:))paylaşımın için teşekkürler..!

    YanıtlaSil
  5. Adale'yi, Adale'ye diye yazarsak olmaz ama:)

    YanıtlaSil

Çok Kıymetli Yorumlarınız...!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...