31 Ekim 2011 Pazartesi

DIY: Body Peeling-Scrub Yapımı

Evettttttt ilk DIY projemi sizlere gururla taktim ediyorum, bakalım beğenecek misiniz???:))))

Aslında hem çok basit, hem çok ekonomik, hemde çok faydalı!!!

Amaç: Alttaki fotoda gördüğünüz  çok severek kullandığım The Body Shop Zeytin özlü Body Scrub'ının bir benzerini yapmak....

The Body Shop Zeytinözlü Body Scrub'ını gerçekten çok seviyorum, içerisinde zeytinyağı olduğu için cildi çok güzel nemlendiriyor artı  zeytin çekirdeğinin öğütülmesinden yapılmış büyüklü küçüklü tanecikler çok güzel peeling yapıyor. Buram buram zeytin kokmasına rağmen kokusunuda çok sevdim nedense:)) Eğer bastıra bastıra yaparsanız sonlara doğru iyice kuruyor ve büyük tanecikler ciddi anlamda ölü deriyi soyuyor, keseden bile daha güzel bir sonuç alabiliyorsunuz...

Gerekli malzemeler:
1.Dove Body wash (Silk Bath): Ben yıkanırken sadece peeling etkisine ek olarak cleaning etkisi de olsunki 1 taşla 2 kuş vurayım dedim:))) O yüzden bunu seçtim.Birde önce uygun formülasyon için youtube dan araştırma yaptım limon suyu,zeytinyağı vs eklesem kıvam vermek için farklı birşey katmam gerekecek, çokta karman çorman birşey olsun istemedim, body yıkama jeli zaten kıvamlı,  elimde de bu jel formülü var ise üzerine tanecikler eklenirse süper olur diye düşündüm...Ayrıca hem yıkayıp temizlesin ,hemde peel etsin dedim, sanırım yüz yıkama jellerimden ilham aldım :))) İnanın bu  fikri hiçbir yerde görmedim tamamen kendi fikrim!!!!
2. Boş bir kavanoz (ben önceden bitirip yıkayıp temizlediğim Tresan saç jölesi kavanozunu kullandım)
3. Halis muhlis Çeşme Ilıca kumu: Yaz tatilimde Çeşme'den sırf bu amaçla kum aldığımı sizlere Çeşme Yazımda belirtmiştim:)) Her daim Çeşme'ye gidip plaj kumu bulmak kolay olmayabilir farkındayım ama sizlere başka seçenekler de sunabilirim;
Scrub yapımı için kum alabileceğiniz yurdun en güzel köşeleri; Didim-Altınkum, Çeşme Altınkum, Ilıca plajı, Fethiye Patara plajı, Antalya Lara plajı, Bozcaaca Ayazma Plajı, Bodrum Akyarlar plajı vs vs say say bitmez!! Ama siz genede kum alırken benim gibi çok almayın azcık insaflı davranınki güzelleşeceğiz derken yurdumun güzel kumsallarından olmayalım:)))) Hatta mümkünse Yunan adalarına zıplayın ordan getirin torba torba:))))

Body Peeling Yapımı

1. Önce görmüş olduğunuz gibi kavanoza bir miktar kumu boca ediyoruz...Sonra üzerine göz kararı  body yıkama jelimizi döküyoruz...

2. Sonra elinizde karıştırmak için ne varsa bir güzel karıştırıyorsunuz...Ben maalesef projeme başlarken bu kısmı hesaplamamışım ve bir anda panik olup o anda elime gelen törpüyle bu işlemi yapmak zorunda kaldım:)))

3. Baktım katı-sıvı oranı dengesiz, kum miktarım fazla bende jelimden bir miktar daha döktüm:)

4.Güzelce bileğe kuvvet karıştıra karıştıra homojen mükemmel karışımı elde ettim:)

5. Neredeyse bedavaya yakın bir maliyete Koca bir kavanoz body scrub ım oldu yaşasın!!!!!!



2 ürünün karşılaştırması:

Kısacası ben bu işi çooooooooook ama çook sevdim, scrub ımı dün akşam yapar yapmaz banyoya girdim denemesini yaptım, çok ama çooook hoşuma gitti, hem köpükler içine boğuldum, hem mis gibi koktum hemde peeling yaparken  avuçlarımın içi artık hissiyatını kaybedene kadar, iyice acıyana kadar bastıra bastıra tüm vücuduma peeling yaptım....:)))Peelingimi çok bastırmama rağmen herhangi bir tahrişat yaşamadım, her yerim bebek yumuşaklığında banyodan çıktım:))))Hey Ilıcaaaa plajııııı sen nelere kadirsin!!!Yaşaaaa!!!! Ayrıca küvetin tıkanmasından çok korkuyordum:))) Neyseki korktuğum başıma gelmedi:)))))Düşünün komediyi küvet tamircisini eve çağıracağım sonra "şey biraz plaj kumu döktümde ondan dolayı tıkandı galibaaa" haa mesela gazetede manşet "kendi küvetini kumla tıkayan kaçık yakalandı" falan:)))))))))))))
TBS scrub ımı bundan böyle ellerim için kullanacağım nede olsa ellerimin kışın daha çok neme ihtiyacı olacak, Hand made DIY scrub ımı ise bitirip bitirip yenisini yapacağım:)))))
Şiddetle herkese  tavsiye ediyorummmmm!!!!!
LAME

6 yorum:

  1. Thank you for stopping by my blog!! Your comments were so so sweet!!!

    xoxo Denise

    http://allthingsnew-denise.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. canim cok güzel bir fikir, sagol post icin, ben sadece evde yapilabilecek zeytinyagi-tuz-seker vs karisimlarini biliyordum : )

    YanıtlaSil
  3. @denise it was only my real thoughts!! :))

    YanıtlaSil
  4. @viva zeytinyağı tuz şekeri bende duydum ama duşta vıcık vıcık etki istemedim:))

    YanıtlaSil
  5. çok güzel fikir denemem lazım :)

    YanıtlaSil
  6. @kozmetikdosyası kesinlikle denemelisin!!Şuan duş keyfimin en önemli parçası oldu bu scrub işi:))

    YanıtlaSil

Çok Kıymetli Yorumlarınız...!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...