21 Ekim 2011 Cuma

Saç Boyatma Kabusu 3

İşte dünkü mahvolan saçlarımı anlattığım postumdaki gibi neredeyse tüm cumartesi günüm saç kabusuyla geçti!!!!Birde postumda atladığım bir nokta var, kahküllerim!!! O kadar çok şey üstüste gelişti ki!!!Kahküllerim tam kıvamındaydı azcık uzundu yan kahkül yada ortadan ayırıp saçımı açtığımda süper duruyordu ama ben işte şu düğünde güzel durması uğruna  illa berbat edeceğim ya  çok az kesin dedim, ama gelin görünki kuaför çok kısa kesti, ben çıkar ayak kahküle kızarken başka bir kuaför gelip incelteyim o zaman yapay durmaz demez mi !!!Benim artık o ara beynim uyuşmuştu kısaca  geçirdiğim 7 şiddetindeki deprem sonrası kafam çalışmaz hale gelmişti:(( Elindeki garip aletle daha da kısalttı!!!!!!Normalde kahküle üzülmem, çok çabuk uzarda  cumartesi gideceğim düğüne bu şekilde gitmek istemem!!!!O kadar berbat oldu ki...!!!Sanki kuş gagasıyla uçları didik etmiş gibi..!:(((((((
Durum korku filmlerinden farksızdı, altı üstü bir saçtı ama ben inanılmaz derecede üzüldüm....Dışarı çıktık, annemle pembiş bana bakıp bakıp duruyorlardı....Annemin morali çok bozulmuştu "kızım resmen kıpkırmızı, kınalı gibi gel yarına hemen kuaföre gidelim düzelttirelim"dedi....Ben ağlamaklı bir halde " zaten açıcı kullandılarrrrr üstüne üstüste boya saçlarım mahvolacakkkkk" dedim!Anneme sabah gözüyle saçıma bakıp karar vereceğimi söyledim....O ara babam yağmurda kalmayalım diye bizi almaya geldi" pembiş çok mutluydu babamdan yorum bekler gibi gülümsedi (zaten ben acılar içerisindeyken onun ağzı kulaklarındaydı, saçları çok güzel olmuştu ve bana "abla işte sen arada bir kızıl istemiyor muydun bence güzel, istediğin gibi" deyip duruyordu) Babam ise aşırı esprili modundaydı nasıl olmuş diye sorduğumda "güzelde biraz fazla sarı sanki" dedi...Zaten erkekler kızıl bakır gibi tonları ayırt edemediklerinden böyle cevaplar veriyorlar genelde!!:)))Sonra babacım Pembişle bana dönüp "kızlarım şunu kabul edin siz bir Danimarkalı bir İsveçli gibi sarışın değilsiniz, bu saçlar size olmaz, doğal haliniz daha güzel açmayın saçlarınızı bence" demez mi!!! orda koptuk yani, hiç bu tip şeylerden anlamayan babamdan acı ama gerçek bir yorum gelmişti.....:)))
Sonra evime geldim, sevdiceğime tamamen objektif yaklaşsın diye kendim saçlarımdan çok memnunmuşum gibi mutluluk pozları vererek "nasıl olmuşum hayatım?" dedim, cevap aynıydı!!! "güzelde biraz sarı olmuş sanki" ben ise içimden "kırmızı kardeşim kırmızıııııııııı kıpkırmızıııııııııııııııı, biliyor musun o kırmızılık benim yürek acım" demek istedim, hüngür hüngür ağlamak geliyordu ama ona çaktırmıyordum, bizim için hayati bir mesele sizler için kıl tüy işi oluyor!!!!!
O andan sonra koptu film bende gittim banyoya fotoları çektim Allah çektim:)))))Acımı ona yansıtmadım, içime attım....!!!Gece uyuyamadım, yatakta bir sağa bir sola, nasıl bir kabustu bu böyle, sonrasında gece uyuyamama rağmen sabah erkenden kalktım ve hızla aynaya koştum gün ışığında kafam nasıl gözükecek diye...Bir baktım resmen Candan Erçetin saçı olmuş!!!!!!!! Makyajsız halimlede bu renk nasıl kötü olmuş anlatamam!!!! Kendimi cesur sanırdım ama bu saçla 1 gün bile duracak cesaretim yokmuş...Hatta daha önceden hiç düşünmezdim bu renk saç kullanan tüm bayanlar ne cesurmuş ne farklılarmış meğersem...Uykudan yeni kalkmışlığın mahmurluğuyla gözlerim yarı kapalı halde, hem karga gibi hemde kısık çıkan sesimle hemen annemi aradım "hemen gidelim anneciğim kuaföre, saçlarım çok ama çok kötüüüüüü":(((( Bir hışım beraber sabah yeni açılmış o nefret kustuğum kuaföre gittik...Çok özlemişiz gibi o kabusu tekrar hatırlatan tipleri 1 gün sonra görmek çok fenaydı!!!Canım annecim hep bana destek, sabahın köründe geldi ya benle, canım benim yaaa!!! Sanki en önemli mevzu benim saçımı kurtarma operasyonuymuş gibi!!:))))) Biz durumu anlattık ve saçımı bu hale getiren kuaför fazla itiraz etmeden boya hazırladı ama kendi boyamadı, sinirlendi ya başka bir çalışan kıza verdi işi...Kızda bir taraftan yıkama yağlama yapıyordu "saçlarınız güzeldi ama madem kızıllık istemiyorsunuz merak etmeyin şimdi tüm kızıllıklar gidecek, saçınız yıpranmayacak, bizim boyamız çok kaliteli bla bla blaaa...!!!Annem sinirlendi "ne fark varmış sizin boyanızda ?"dedi oda "Sadece Loreal İnoa, Loreal Majirel ve bazı wella boyalarını kullandıklarını, kalitesiz marka boyaları oranın sahibinin kuaföre sokmadığını "falan söyledi...Annecimin saçları çok süper küllü kumral tonlarında ve Ankara'da çok daha uygun fiyata boyatıyor...Annem kıza kulak asmadı, banada "inanma kızım bunlara hepsi aynı bu boyaların "dedi.....Yahu inanın ben kaliteli olsunda istediğim renk olsunda işin parasında değilim....O işin hakkını veriyorlarsa veririm yani, ama benim saçımda haketmediler, ve mahvettiler resmen..!
Neyse boya yapılırken kız diplerine boya sürdü ve beklemeye aldı beni, annem hemen karıştı olaya ve "uçlarına boya sürmeyecek misiniz?" dedi...Kızda "az sonra "dedi...Ben anneme garip garip bakınca "kızım ben tüm kuaför hilelerini biliyorum, saç diplerine boyayı sürüp sonra tarakla uçlara yedirmeye çalışıyorlar, uçlarına sürecekleri boyadan çalmak için" dedi...Aslında bu kadar müşterisi olan kendince isim yapmış bu yerde anneme katılmadım, "yok annecim o kadarını da yapmazlar " dedim fakat annem haklı çıktı, kız beni yıkamaya aldı ve saçlarımı yıkamaya başladı....Annem atıldı birden peşimizden geldi (haydi anne bastır anneeee sen büyüksünnnn!!!!:)))) kıza polis edasıyla "hani uçları boyayacaktınız?" dedi kızda "suyla uçlarada bulaştırıyorum boyayı"demez mi, biz birden annemle sinirlendik, kız birden korkup öbür saçımı perişan edip gururdan boyamayan kuaföre haber verdi, bir baktım ondan okey alınca boyayı hazırlamaya koyuldu ve uçlarına da sürmeye başladı...!!!!!!Pes doğrusu, annem olmasa beni ayakta uyutacaklar, internette baktım en kral saç boyaları taş çatlasa 15 TL falan, bunlar benden 200 TL alıyorlar ama tüm saça yetecek boyayı sürmeye cimrilik yapıyorlarrr!!!!!Loreal Effasor boya siliciye baktım paketi 10 TL ye geliyor!!!!Hatta kimileri evinde saç boyasını kusturmak için alıp evinde yapıyormuş bu işlemi...Yani bir şeye para verirsin, kaliteli güzel birşey olur hiç sorun değilde burada resmen enayi yerine konduğumu hissettim...Sonuçta o parayı verecek gücüm var fakat o parayı bende kolay  kazanmıyorum!!!! Birde üstüne üstlük kız yeni boya hazırlayıp saçımı boyarken sanırım bu seferde boya fazla gelmiş olsa gerek  biranda "kaşlarınızıda biraz yumuşatmamı ister misiniz?"deyip kaşlarıma fırçayla yaklaşmaz mı!!!!!!!"hayırrrrrrrrrrrrrr" dedim şiddetle, elinde kalan sürecek yer arıyor sanırsam:)))  annemde ordan espriyi patlattı "bir kaşları kaldı oda giderse artık ne olur halimiz" dedi. Trajikomik olayımızda annemle istemeden kopmuş vaziyette güldük...
Bu olaylı boyatmanın sonucunda saçlarımdaki kızıllık bakırlık gitmedi ,tam tersi iyice kızıl oldu ama en azından koyulaştı. Rengi belli olsun diye bu sefer düz fönlettim.. Fotolardan anlaşılacağı gibi hayal ettiğim renkten oldukça uzaktı....Ama en azından 1 önceki günkü halinden koyuydu, en azından insan içine çıkabilecektim....Bu Loreal Effasor cidden saçıma Oreal'e göre daha az mı zarar verecek onu ilerleyen zamanlarda göreceğiz, birde açıcı işin içine girdiği için biliyorumki yıkayınca hızla renk açılacak, şu düğüne kadar (ne geldiyse başıma zaten bu düğünden geldi!!!) koyu kalsın ve saç diplerimin acısı geçsin diye yıkamayacağım....
Çok abes olacak ama pazar gününden bu yana saçlarımı yıkamadım, tam bir pisleme oldum, yeterki şu saç düğün günü açılıp kıpkırmızı olmasın, kabusum olmasın diye!!!Hergün işe alttaki saçlarımla geliyorum, şuan fotodaki gibi olsa keşke gitgide  yapıştı saçlarım kafa derime yağlanmaktan:)))))Bitlenip pirelenmesem bari:))))))))
Dürüst kuaför bulmak ne zormuş, yahu boyama işleminde  sonlara doğru boya yetmediğinde boyayı az kullanacağım diye oksidasyon kremi döküp döküpduruyor çoğu...Bunun katma oranı yok mu? Yüzde kaç oranında katılmalı?? Ne ayrıntılar vardır kimbilir, ama maalesef bizler bilemiyoruz böyle şeyleri, onlarda bundan faydalanıp kafalarına göre iş yapıyorlar....Güvenebileceğim, dürüst kuaför arayışlarına devam!!! Bir tane bulsam , asla bırakmayacağım aslaaaaaa, herkesede reklamını yapacağım!!!!
Birde bu saç boyatma farklı renkleri denetme olaylarından kusasım geldi, böööööööö nefret ettim bu işlerden, eski doğal halime dönmek istiyorum yaaaaaaaaa:(((( Yapaylık ne kötü şeymiş yaaaa!!!Ama ne yazıkki beyazlarım artmaya başladı, boyatmak zorundayım:((( Birara televizyonda duydum bir ürün çıkıyormuş ve saçları onla yıkayınca beyaz saçlar doğal rengine dönüyormuş...Züğürt tesellisi işteee, eğer bir gün böyle bir ürün çıkarsa hemen kullanmaya başlayacağım ve saçlarıma boya deydittirmeyeceğim....!! (bugün böyle derim yarın başka renk isterim ben uslanmammm !!!)
LAME





13 yorum:

  1. bu renk çok hoş görünüyor canım. parlamış bide. güle güle kullan. ay nasıl bir kuaför o öyle ben burdan sinir küpüne bindim. mutlaka ifşa etmelisin bu kuaförü hatta şikayet siteleri var oralara yaz mutlaka, cezasız kalmasınlar bu ne lakayıtlık herkes başına buyruk hareket ediyor bide dalga geçer gibi tavırlar. neyini beyenmiş millet bunlarında ünlü olmuşlar oralarda.

    YanıtlaSil
  2. haha :D güleyimmi aglayimmi oldum yani okurken, kiz sen roman yazar falan olsaydin, uzun uzun anlatiyorsun valla okuyorum okuyorum, okumayim surayida geceyim diyorum, yok yine okuyorum, ilginc geldi : ) Bence en son sac rengin gayet hos, idare et artik, buda ne dügünmüs yani, aman aman evlerden Irak ; )
    Ve bahsettigin dogal rengine dönen sac uygulama seyi buralarda rossmannda satiliyor belki türkiyedede vardir, bende eger beyazlarim cogalirsa kullanmak istiyorum, hep aklimin bir kösesinde : ) Bu arada annen nekadari tatli bir kadinmis öyle, valla benimki olsa bana dünyanin fircasini atar, tövbede hicbiryere gitmez öyle sabah sabah heleki sac mac icin, hayranim milletin annelerine valla nasil yanlarindalar ve savunuyorlar bebelerini, cok hosuma gidiyor öptümöptüm ; )

    ya birde su kelime dogrulamasini kaldirsan daha iyi olur yorum yazmak daha kolay olur, daha önce yazmismiydim bilmiyorum, yazdiysam affet : )

    YanıtlaSil
  3. bu gidişle küt saça kadar kesecen gibi görünüyor, boyamaktan vazgeç artık derim sana ben , çok yıpranacaklar

    YanıtlaSil
  4. @Scissor sen anladığım kadarıyla kuaförsün böyle benim gibi yanmış saçları olanlara kesmek dışında bir önerin var mı?Uygun bir Saç maskesi yada başka bir ürün önerebilir misin bana???

    YanıtlaSil
  5. Canım ya, ilk seriden beri okuyorum, çok geçmiş olsun. Ben de olsam ben de sinir olurdum. Hani derler ya başıma gelen pişmiş tavuğun başına gelmemiştir diye, aynen öyle bir durum olmuş. Bence bu saçına alışmaya bak, uzun bir süre sanırım boya v.s. gibi bir işlem yaptıramazsın, saçında zarar görür. Benim de bir ara kuaför saçlarımı yakmıştı ama onlar hatalarını anlayıp saçlarım düzelene kadar bana haftalık bakım yapmışlardı.

    YanıtlaSil
  6. kerastase yeşil seri olabilir ama önce saçlarını başka bir kuaföre göster ki ,görmeden karar vermiş olmayalım. Kısaltırsan daha çabuk kurtulursun, Kesim + bakım = Çözüm

    YanıtlaSil
  7. İlke bakma parlak gözüktüğüne boya sonrası bakım kremi sürdükleri için öyle gözüküyor yoksa sağlık namına birşey kalmadı saçlarımda:(((Evet onları şikayet sitelerine kesinlikle bildireceğim...Çok ama çok sinir bozucu yaaaaa!!!!!

    YanıtlaSil
  8. @SevdaS saç postu serilerimi okuma sabrı gösterdiğin için teşekkür ederim:))O kadar dolmuşumki kısa yazamadım yazdıkça yazasım geldi bloğum biraz misyonunun dışına çıktı, günlüğe dönüştü:)))Evet saçıma alışmaya çalışacağım başka çare yok,o kuaföre ücretsiz bakım için bile artık adımımı atmam..!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok geçmiş olsun...kalbim sıkışarak okudum çunku son 3 yılımı yanık saçlarımdan kurtulmaya adadım:((tam suan elımde saç boyası kullanan varmı dıye bakarken okudum yazını...saçlarım omzuma degmeye basladı yaa kurttlandım yıne...herkes gıbı sakın boyatma artık demeyecegım çunku ınsanın ıstedıgı renk olmayınca sureklı bırseyler durtuyor gıbı tekrar boyamak için....senınkı yıne ıyıymış basında durup ılgılenmışler..benım salak kuafor onceden gıdıp rengı gosterıp randevu aldıgım halde boyamak için gıttıgımde az bekle boya alıp geleyım dedı çıktı gıttı...ardına kuçuk bı çocuga sacımın önunden baslatarak orıalle actırdı..sonra kızın hata yaptıgını gorunce enseden basla dedı ama nafıle:((olan olmuştu artık...ardına nıhayet gelıp kendı basladı boyamaya..beklerken ben bı magazaya gıdeyım oğluma eşofman alacam deyıp gıtmesın mı...ona da eyvallah ettım..bu arada sacımı yakmayacagına soz vermıştı...gıttı geldı saclarım yıkandı akşamın saat onu oldu...aynada gordugum renk karsısında aglayacaktım nerdeyse...neden o kadar sabrettıgımı hala anlayabılmış degılım....saçlarımı oyuncak bebeklerın plastık sacına cevırdıgıne mı yanayım rus karılarına benzedıgıme mı....ertesı gun bır tup koyu kahve benı az da olsa kendıme getırdı ama hıçbır bakım kar etmıyor....denemedegım hıçbırsey hıçbır karışım kalmadı...6 ay kadar çıtçıtla ( kı ılk zamanlar o kadar kısaydıkı çıtçıt sacımı tutmuyordu)gecırdım...maalesef ama maalesef kestırmekten baska hıçbırsey banyoda saının elıne kopup gelmesını onlemıyor...sadece sınamekılı bı karışım var bılıyorsundur az da olsa onun faydasını gordum...inşaallah tekrardan saglıklı saclarına kavuşursun..bu arada sakın kestırırken ara makas yada jılet tarzı seyler kullandırma sacı mahvedıyo onlar..

      Sil
    2. çok geçmiş olsun...kalbim sıkışarak okudum çunku son 3 yılımı yanık saçlarımdan kurtulmaya adadım:((tam suan elımde saç boyası kullanan varmı dıye bakarken okudum yazını...saçlarım omzuma degmeye basladı yaa kurttlandım yıne...herkes gıbı sakın boyatma artık demeyecegım çunku ınsanın ıstedıgı renk olmayınca sureklı bırseyler durtuyor gıbı tekrar boyamak için....senınkı yıne ıyıymış basında durup ılgılenmışler..benım salak kuafor onceden gıdıp rengı gosterıp randevu aldıgım halde boyamak için gıttıgımde az bekle boya alıp geleyım dedı çıktı gıttı...ardına kuçuk bı çocuga sacımın önunden baslatarak orıalle actırdı..sonra kızın hata yaptıgını gorunce enseden basla dedı ama nafıle:((olan olmuştu artık...ardına nıhayet gelıp kendı basladı boyamaya..beklerken ben bı magazaya gıdeyım oğluma eşofman alacam deyıp gıtmesın mı...ona da eyvallah ettım..bu arada sacımı yakmayacagına soz vermıştı...gıttı geldı saclarım yıkandı akşamın saat onu oldu...aynada gordugum renk karsısında aglayacaktım nerdeyse...neden o kadar sabrettıgımı hala anlayabılmış degılım....saçlarımı oyuncak bebeklerın plastık sacına cevırdıgıne mı yanayım rus karılarına benzedıgıme mı....ertesı gun bır tup koyu kahve benı az da olsa kendıme getırdı ama hıçbır bakım kar etmıyor....denemedegım hıçbırsey hıçbır karışım kalmadı...6 ay kadar çıtçıtla ( kı ılk zamanlar o kadar kısaydıkı çıtçıt sacımı tutmuyordu)gecırdım...maalesef ama maalesef kestırmekten baska hıçbırsey banyoda saının elıne kopup gelmesını onlemıyor...sadece sınamekılı bı karışım var bılıyorsundur az da olsa onun faydasını gordum...inşaallah tekrardan saglıklı saclarına kavuşursun..bu arada sakın kestırırken ara makas yada jılet tarzı seyler kullandırma sacı mahvedıyo onlar..

      Sil
  9. @Scissor önerin için teşekkürler, birde Argan yağı almayı planlıyorum umarım işe yarar...

    YanıtlaSil
  10. valla seni çok iyi anlıyorum ve 2 fobim var
    kuaför ve dişçi.Koltuğa oturunca afakanlar basıyor korkudan ölüyorum ama 3 yıldır korkudan saçımda boya yok.Ama Inoa boyayan bir yerde boyatıcağım kesin

    YanıtlaSil
  11. Mayka beyazın yoksa hiç boyatmanı tavsiye etmem, rezil oluyor saçlar, birde kurtaracağım diye bi ton saç bakım maskesine paralar döküyorsun yinede fayda etmiyor:((

    YanıtlaSil

Çok Kıymetli Yorumlarınız...!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...